GHID PENTRU DĂUNĂTORI PENTRU VIESPEA DE PĂMÂNT

Viespea de pământ, cunoscute și sub numele de ucigaș de cicada, sunt una dintre cele mai mari specii de viespi săpători din SUA. Pot avea o lungime de până la 5cm și au corpuri negre care prezintă semne galbene similare cu cele ale viespelor normale. Cu toate acestea, spre deosebire de alte insecte înțepătoare, aceste viespi tind să fie mai solitare. Când formează cuiburi, pot reprezenta o amenințare pentru casa sau biroul tău și pot fi deosebit de periculoase dacă tu sau cei din jur sunteți alergic la înțepătura lor.

Viespile de pământ pot cuibări aproape oriunde, de la paturi de flori la curțile din spate până la pământul de-a lungul trotuarelor și multe altele. Odată ce încep să facă vizuini, pot crea locuri de cuibărit care se află până la 15cm sub suprafața solului.

INFESTAȚII

Viespii si jachetele galbene trăiesc în toată România în pajiști, livezi, păduri, locuri de joacă, cimitire și medii urbane și suburbane. Toate viespile își construiesc cuiburi, deși variază în ceea ce privește preferințele de cuibărire. Un habitat de viespi este un cuib asemănător hârtiei făcut din fibre de lemn care au fost mestecate într-o pastă.. Aceste găuri au, de obicei, în jur de 3cm în diametru și dacă viespiile au săpat vizuini aproape una de celălaltă, veți găsi mai multe dintre ele.

Un alt semn indicator sunt grămezi mari de murdărie în formă de potcoavă. Acestea marchează intrarea într-o vizuină și se găsesc de obicei în zonele însorite.

PREVENIRE

Vispelor de pământ le place să cuibărească în pământul afânat, așa că menținerea curții udată în mod corespunzător este o modalitate de a-i împiedica să se îngroape în el. De asemenea, deoarece preferă să-și construiască casele în locuri însorite, plantarea vegetației pentru umbră și așezarea mulciului te poate ajuta să-i îndepărteze de zonă.

Deși în general inofensivi, viespiile de pământ pot înțepa atunci când sunt amenințate, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să încercați niciodată să eliminați un cuib fără ajutorul unui profesionist. Dacă vă aflați cu o infestare de viespe de pământ, sunați experții în controlul dăunătorilor. Se va evalua casa sau biroul dvs. și se va determina dacă prezența viespiilor de sol reprezintă o amenințare. Dacă se întâmplă, se vor folosi metode eficiente pentru a se elimina infestarea.