Urechlnitele sunt insecte mici, cu corpul moale, care trăiesc în sol și se hrănesc cu rădăcinile plantelor. Se găsesc în mod obișnuit în aer liber și sunt o parte importantă a ecosistemului, în calitate de descompunători. Totuși, când vedeți un urechelniță în casă, știți că există o problemă.

Urechile pot pătrunde în case în mai multe moduri. Se pot strecura prin găuri mici și fisuri în pereți, podele și rame de ferestre. De asemenea, pot intra prin golurile de ventilație din jurul ferestrelor și ușilor. Cel mai frecvent mod în care îi vedem este atunci când se ascund în mobilier, în prizele electrice și în alte locuri în care punem lucruri precum pături și lenjerie de pat. Le place să își facă cuibul în aceste locuri și, uneori, își vor abandona cuibul atunci când acesta devine prea aglomerat sau prea cald.

Urechile pot fi un pic de mister. Ele nu sunt dăunătoare pentru oameni sau animale de companie. Cu toate acestea, nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea noastră și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o infestare. Sunt doar una dintre acele insecte pe care nu le vrei în casa ta. Dar cum poți scăpa de ele? Continuă să citești pentru a afla.

De ce vine în casa mea?

Există câteva motive pentru care auziții pot intra în casa ta. S-ar putea să fi fost atrași de lumină sau ar putea fi în căutare de hrană. De asemenea, urechelnițelor le plac locurile întunecate și umede și sunt atrase de tot ceea ce miroase a dulce. Acestea și-ar putea găsi calea de intrare prin crăpăturile din fundație, spațiile de sub uși și ferestre sau prin gurile de aerisire din jurul casei dumneavoastră.

Atunci când vedeți unul în interiorul casei dvs. este mai bine să luați măsuri pentru a scăpa rapid de ele înainte ca acestea să înceapă să se înmulțească și să creeze o problemă mai mare.

Cum să scapi de urechelnite

Câteva dintre cele mai comune modalități de a scăpa de urechelnițe sunt folosirea pesticidelor, aspirarea lor și folosirea capcanelor. Toate aceste metode au avantajele și dezavantajele lor.

Pesticidele sunt eficiente în uciderea urechelnitelor, dar nu sunt o opțiune foarte sigură pentru copiii sau animalele de companie care ar putea intra în contact cu ei. Aspirarea urechelnițelor este, de asemenea, o modalitate eficientă de a scăpa de ele, dar acestea pot reveni la fel de ușor. Capcanele pot fi folosite pentru a captura bețișoarele de urechi, dar dacă nu găsiți cuibul nu veți rezolva problema.

Din fericire, există câteva remedii pe care le puteți folosi și care vă vor ajuta să țineți la distanță infestările de urechelnițe. Printre acestea se numără masticarea fisurilor din pereți sau podele unde le place să intre în case și plasarea de ecrane peste gurile de aerisire, astfel încât să nu poată intra nici pe acolo. Există, de asemenea, repelente care conțin un ingredient numit aletrită, care este toxic pentru insecte și care le va descuraja să se întoarcă în casa ta.

Cel mai bun mod de a scăpa de urechelnite este prin prevenire! Asigurați-vă că închideți toate căile pe unde ar putea intra urechelnitelor în casa dvs. și sigilați cu mastic orice gaură sau gol în ferestre, uși sau orificii de aerisire. Acest lucru va ajuta mult la îndepărtarea lor din casa dumneavoastră pentru totdeauna!

Cum să previi apariția urechelnitelor în primul rând

Cel mai bun mod de a scăpa de urechelnițe este de a le împiedica să intre în casa ta în primul rând. Puteți face acest lucru inspectându-vă casa pentru a găsi fisuri, goluri și găuri prin care ar putea intra. De asemenea, este o idee bună să păstrați articolele legate de alimente depozitate în recipiente sigilate sau în pungi de plastic.

Dacă știți că acestea sunt deja prezente în casa dvs., va trebui să le găsiți cuiburile și să le distrugeți. Acest lucru le va face fie să plece, fie să le ucidă, astfel încât să le puteți mătura și să le eliminați.

Concluzie

Urechelnitele sunt dăunători care pot fi găsiți oriunde în Romania. Acestea ies noaptea pentru a se hrăni cu alte insecte și pot pătrunde în locuința dumneavoastră prin ușile și ferestrele deschise. Urechelnitele sunt atrase de lumină, așa că stingerea tuturor luminilor din afara casei dvs. pe timp de noapte este o modalitate de a le ține departe. De asemenea, puteți opta pentru pulverizarea unui repelent în apropierea ușii sau a ferestrelor care duc în casă.

Cel mai bun mod de a scăpa de bețișoarele de urechi este să folosiți capcane. Aceste capcane sunt prevăzute cu o momeală care îi atrage pe urechelnițe să intre și nu pot scăpa. Capcanele sunt concepute să arate ca o floare și sunt plasate acolo unde este cel mai probabil să se ducă urechelnițele.

O altă modalitate de a preveni intrarea urechelnitelor în casă este de a sigila toate fisurile și crăpăturile din fundația casei. Dacă găsiți crăpături sau goluri în fundație, umpleți-le cu un material de etanșare sau chit pentru a ține urechea la distanță.

Cea mai bună prevenire este folosirea unui repelent suficient de puternic pentru a-i ține la distanță. Repelentul în cauză trebuie aplicat în jurul louintei. Daca aveti nevoie de ajutor nu ezitati sa ne contactati.