Earwigs nu sunt cauza durerilor de urechi

Urechelnitele sunt insecte mici care pot fi o pacoste în casa dumneavoastră, dar nu sunt cauza majorității durerilor de urechi. Deși există câteva specii de urechelnițe care pot fi purtătoare de boli, cel mai probabil vinovatul este o plantă de apartament. Umezeala de la plantă și săpunul de la dușul dvs. pot provoca mici fisuri și deschideri în pielea bețișoarelor de urechi, ceea ce le facilitează pătrunderea particulelor uscate și murdare în ureche. Puteți remedia acest lucru ținând umezeala departe de ureche, folosind bețișoare de vată pentru a îndepărta murdăria și folosind un umidificator pentru a menține umedă pielea urechilor dumneavoastră.

Ce cauzează durerea de urechi?

Durerea de ureche este o inflamație a urechii, de obicei din cauza unei infecții. Durerea de ureche poate fi cauzată de o serie de factori:

– Plante de apartament sau alte obiecte din dormitor

– O răceală sau un virus gripal

– O infecție a sinusurilor

– Tinitus sau pierderea auzului

– Prea mult zgomot sau vibrații

Cum să scapi de earwigs?

Ciupercile, insecte mici care pot fi o pacoste în casa dumneavoastră, nu sunt cauza majorității durerilor de urechi.

Deși există câteva specii de urechelnițe care pot fi purtătoare de boli, cel mai probabil vinovatul este o plantă de apartament. Umezeala de la plantă și săpunul de la dușul dumneavoastră pot provoca mici fisuri și deschideri în pielea urechilor, ceea ce facilitează pătrunderea în ureche a particulelor uscate și murdare. Puteți remedia acest lucru ținând umezeala departe de ureche, folosind bețișoare de bumbac pentru a îndepărta murdăria și folosind un umidificator pentru a menține pielea urechilor umedă.

Pentru a scăpa complet de ele, va trebui fie să aspirați, fie să vă spălați după ce ați gătit, înainte de a începe să lucrați la vase sau la alte proiecte care le-ar putea răspândi în casă. De asemenea, veți dori să folosiți înălbitor sau apă cu săpun pentru a șterge suprafețele pe care s-ar putea târî.

Cum să previi infestarea locuinței tale cu earwigs?

Cel mai importantă aspect pentru a ține urechelnitele în afara unei case este de a face condițiile inospitaliere pentru traiul lor. Dacă casa are un subsol, instalați o barieră de vapori sau umezeala și, dacă există încă umiditate excesivă, luați măsurile necesare pentru a usca zona locuibilă (dezumidificare).

O mică pregătire și inspecție de câteva ori pe an va împiedica pătrunderea urechelnitelor într-o casă sau un apartament. De asemenea, profesioniștii în controlul dăunătorilor pot oferi îndrumări și au instrumente pe care le pot folosi pentru a ține urechelnitele departe de casă.

citeste aici ce sa faci cand ai urechelnite in casa

Concluzie

Urechelnita este un dăunător comun, dar nu sunt cauza durerilor de urechi. Urechilnitele nu se pot târî în interiorul canalului auditiv. Durerile de urechi sunt cauzate, de obicei, de o infecție sau de cerumenul afectat.