Păduchii de cap sunt o problemă la nivel mondial, iar tratamentele variază de la o țară la alta. Uneori, multe dintre tratamentele implementate în întreaga lume implică substanțe chimice dăunătoare. De exemplu, în România, un părinte ar putea să-și scufunde părul copilului în kerosen sau benzină pentru a ucide păduchii (deși poate fi periculos pentru copii) și adesea mai ușor de procurat în anumite zone decât un șampon pe bază de pesticide sau un pieptene de calitate pentru paduchi.

Gândul de a-i arunca capul unui copil în gaz este ridicol pentru unele persoane! Cu toate acestea, am făcut unele cercetări și am aflat că benzina a fost un tratament obișnuit al păduchilor în Statele Unite în prima jumătate a secolului al XX-lea, iar unele familii o folosesc și astăzi. Întrebați-o pe străbunică și vă va confirma această metodă.

Unde găsesc gaz lampant pentru păduchi

Și totuși!? Unde găsesc gaz lampant pentru păduchi?

Poți comanda foarte ușor pe internet gaz lampant pentru paduchi de pe Emag. Încă o dată, noi NU recomandăm această metodă pentru a scăpa de păduchi.

Există multe tratamente care sunt considerate standard astăzi și necesită spălarea repetată a părului unui copil cu un șampon pe bază de pesticide. Aceste pesticide includ permeterină, piretrină, ivermectină și malathion.

Sunt oare acestea mai sigure decât kerosenul sau benzina? Categoric! Dar, ca părinți, să ne gândim critic la propriile noastre acțiuni. Doar pentru că internetul sau un profesionist medical recomandă tratamentul cu pesticide nu înseamnă că este cea mai bună opțiune.

O altă opțiune este tratamentul de îndepărtare manuală a paduchilor cu un pieptene, care nu necesită utilizarea de produse chimice pentru a face treaba. Este nevoie de multă abilitate și răbdare pentru a face asta corect, dar este foarte plăcut pentru copil și extrem de eficient. Eliminarea manuală are zero efecte secundare și, ca atare, Academia Americană de Pediatrie a aprobat această metoda utilizată

Părinți – vă rugăm să fiți conștienți că nici benzina, nici pesticidele nu sunt necesare pentru a rezolva problema păduchilor. Pot fi mai dăunătoare decât utile. Metoda de îndepărtare manuală este cea mai bună, dar necesită instrumentele potrivite și o vedere excelentă. Consultați acest video pentru a afla cum să faceți acest lucru sau sa delegați tratamentul copilului dumneavoastră către un specialist. Educați-vă din timp și elaborați un plan de tratament care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., astfel încât să nu intrați în panică pentru prima dată când vedeți un păduche în părul copilului dvs.

Verificați în primă fază cum arată o mușcătură de păduchi apoi folosiți soluțiile anti păduchi din următorul articol.