Infestările cu purici sunt frecvente în lunile de primăvară și de vară. Acești mici dăunători pot provoca mult stres atât pentru dumneavoastră, cât și pentru prietenul dumneavoastră cu blană. Chiar mai rău, se știe că sunt purtători de boli și paraziți. Pentru a scăpa de purici, va trebui să puneți în aplicare un plan integrat care vizează atât ouăle, cât și adulții. Acest articol conține tot ce trebuie să știți despre cum să scăpați de purici. Continuă să citești pentru a descoperi metode naturale de combatere a puricilor și un proces pas cu pas pentru a scăpa de purici.

Puricele este gazda principală a teniei din specia Hyptocephalus species. Odată ce aveți purici, aceștia vor depune ouă în covoare și în așternuturi. Ouăle vor ecloza în câteva săptămâni. Aceste larve se vor îngropa apoi în covor și vor începe să se hrănească cu fibrele. De asemenea, vor începe să excrete o spumă albă care va atrage mai mulți purici. Acesta este modul în care se perpetuează infestările cu purici.

Ce este un purice?

Puricii sunt insecte mici, fără aripi, care se hrănesc cu sângele mamiferelor și al păsărilor. Aceștia pot transmite boli precum tenia și anaplasmoza.

Cum să scapi de purici în curte

Există mai multe modalități diferite de a controla puricii. Puteți folosi un aspirator, puteți să vă îmbăiați animalul de companie în șampon pentru purici sau un tratament topic. De asemenea, vă puteți trata casa cu un produs care ucide ouăle și larvele.

Folosiți un aspirator pentru a îndepărta puricii de pe covoare și mobilă. Dacă nu aveți un aspirator, atunci folosiți o mătură sau o perie pentru a mătura ouăle și larvele pe care le puteți vedea.

O modalitate excelentă de a ține puricii departe de casa dvs. este folosirea produselor naturale. Încercați să folosiți ulei de lavandă, extract de vanilie, extract de mentă și bicarbonat de sodiu (pentru a crea o barieră). Pentru a crea un repelent natural împotriva puricilor pentru curtea dumneavoastră,

Nu folosiți substanțe chimice dure

Dacă doriți să scăpați de purici, există multe metode naturale care pot fi folosite. Un loc ușor de început este spălarea așternutului animalului dvs. de companie și toaletarea lui în mod regulat. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror ouă de purici care ar putea fi pe blană sau în așternutul lor. De asemenea, va elimina orice larvă de purici care ar fi putut ecloza din ouă mai devreme.

Alternativ, puteți folosi niște bicarbonat de sodiu amestecat cu apă pentru un remediu de casă pentru purici. Produsele din bicarbonat de sodiu sunt adesea fabricate din ingrediente naturale și sunt blânde cu mediul înconjurător – ceea ce le face o alegere atrăgătoare pentru cei care au preocupări legate de mediu.

Spray-urile insecticide folosite în jurul casei, precum și în curte, pot fi, de asemenea, utile pentru a controla o infestare cu purici. Insecticidele de acest tip conțin de obicei piretru, care este un pesticid natural derivat din crizanteme.

Un ultim sfat este să vă aspirați covoarele cel puțin o dată pe săptămână dacă aveți de-a face cu un caz ușor de purici. Aspirarea va dezrădăcina pupele și ouăle, eliminând astfel nevoia de substanțe chimice sau pesticide dure în casa dumneavoastră.

Concluzie

Puricii sunt un dăunător cu care majoritatea proprietarilor de animale de companie trebuie să se confrunte la un moment dat. Din fericire, există modalități de a ține puricii la distanță și de a-i elimina din curtea dumneavoastră. Aveti grija si la aceste sfaturi aditionale și curtea dvs. va fi lipsită de purici în cel mai scurt timp:

1. Puricii sunt insecte mici fără aripi care se hrănesc cu sângele mamiferelor și al păsărilor.

2. Metodele de combatere a puricilor includ aspirarea și curățarea cu aburi a covoarelor, spălarea așternutului, utilizarea capcanelor pentru purici și aplicarea de insecticide pe gazon și pe tufișuri.

3. O modalitate de a scăpa de purici în curte este de a pulveriza perimetrul cu un ulei pe bază de plante, cum ar fi uleiul de neem.

4. Nu folosiți substanțe chimice dure, cum ar fi piretrul sau permetrinul, pentru combaterea dăunătorilor în jurul animalului dumneavoastră de companie.

5. Nu folosiți substanțe chimice dure în apropierea grădinii de legume, a straturilor de flori sau a oricărei zone în care doriți să atrageți animale sălbatice.