Puricii de câine sunt extrem de enervanți. Acești paraziți se hrănesc cu sângele câinilor și le pot irita pielea. În scurt timp aceștia îți pot infecta casa atâta timp cât au de unde să se hrănească. În cazul în care tu și cainele tău vă scărpinați din cauza puricilor, acest articol vă va ajuta. Aceștia sunt 4 pași pentru a-i elimina.

1.Întelege ciclul de viață al puricilor

Primul pas în eliminarea lor este să le întelegi stilul de viată. Aceștia au 4 cicluri viață:

  • Ou
  • Larvă
  • Pupă
  • Adult

Adulții sunt singurii care trăiesc pe câine, acesta fiind și locul unde își depun ouăle. Aceste ouă se împrăștie prin casa ta atunci când câinele tau se scarpină, se scutură sau se asează pe jos. În momentul în care ouăle simt confortul unui covor sau canapele acestea vor ecloza. Cunoscând toate etapele de viață a acestor insecte vei putea să acționezi în cauză.

2.Prevenție și tratament

Prevenția este cea mai bună metodă de-a face cu puricii. Metodele preventive vă asigură un camin și un câine fără probleme. Substanțele și metodele vor ucide puricii și va opri automat și răspândirea lor. Există mai multe opțiuni care variază de la soluții lichide de deparazitare (zisa si ‘picatura purici caini’) la zgardă antiparazitară.

În cazul în care câinele tău deja se confruntă cu purici aceste metode menționate vor ajuta, dar există sanse să fie nevoie de o acțiune mai agresivă pentru a scăpa de ei.

În cazul în care ați observat un purice de câine și vreți să scăpați singur de parazit următorul articol vă poate ajuta.

purici de caine

3. Descotorosește-te de paraziții din casa ta

Lichidarea puricilor de pe câinele tău este doar una din probleme. Căminul tău poate fi infestat la fel de ușor. În cazul în care crezi că te confruți cu această problemă va trebui să te înarmezi cu răbdare, doarece în majoritatea cazurilor durează aprope 3-4 luni să scapi de aceștia. Motivul fiind, atât durează ca puricii să treacă prin toate stadiile vieții lor. Există câțiva pași pe care îî poți urma începând de azi:

  • Spală toate așternuturile la o termperatură peste 60 de grade Celsius.
  • Aspiră toate covoarele, podelele și linoleumul apoi aruncă sacul aspiratorului
  • Alege și aplică un insecticid (noi vă recomandăm asta) sau cheamă un exterminator.
  • Aplică câinelui tău tratament preventiv în fiecare lună.

4. Vorbește cu un veterinar

Atunci când simți că situația te depășește, poți suna un veteriar. Întreabă-l care sunt ultimele tratamente pe care ei le aplică și care ar fi cele mai bune pentru un câine de talia pe care îl deții.