Da, puteți lua purici de la animalele de companie

Controlul dăunătorilor nu este întotdeauna atât de simplu pe cât pare. În timp ce unii dăunători pot fi controlați prin câteva măsuri simple, alți dăunători necesită o abordare mai complexă. Cel mai bun mod de a ține la distanță dăunătorii este de a le împiedica să intre în casa dvs. în primul rând. Acest lucru înseamnă că trebuie să știți la ce dăunători să fiți atenți și să fiți vigilenți în ceea ce privește menținerea unor bune obiceiuri de combatere a dăunătorilor.

Iată câteva sfaturi pentru a ține puricele de pisică departe de casa ta. Continuați să citiți pentru a descoperi mai multe despre puricii de pisică și ce puteți face pentru a-i ține departe.

Puricele de pisică este unul dintre cei mai comuni purici care infestează casele și întreprinderile din Statele Unite. Acești dăunători mici, de culoare brun-cenușie, se hrănesc cu sângele pisicilor, iar puricii lor pot sări de la pisici la oameni și la alte animale atunci când intră în contact cu acestea.

Ce sunt puricii de pisică?

Puricii sunt insecte mici, fără aripi, care se găsesc adesea pe blana pisicilor. Aceștia supraviețuiesc hrănindu-se cu sângele mamiferelor, inclusiv al animalelor sălbatice și al animalelor domestice. Un semn al infestării cu purici este o reacție alergică a oamenilor sau a animalelor la saliva puricilor.

Dacă credeți că pisica dvs. ar fi putut aduce acești dăunători în casă, verificați dacă are pete mici negre sau maronii lângă gât sau la subraț. Aceste pete sunt picături din gura puricilor și pot fi amestecate cu sângele provenit din mușcături.

Purici de pisica stau pe om?

Puricii de pisică (Ctenocephalides felis) este una dintre cele mai comune specii de purici după puricii de câine. Acești purici pot mușca oamenii, așa cum mușcă pisicile. Totuși, spre deosebire de pisici, acești purici nu rămân să trăiască pe corpul nostru, adică ne pot mușca, încearcă să se hrănească cu sângele nostru și să plece, nu trăiesc și nu se reproduc pe noi. Sunt adaptați să trăiască pe gazde blănoase, nu fără păr ca oamenii, le este greu să se atașeze de oameni și sunt adesea văzuți și uciși înainte de a se hrăni.

Purici de pisica stau pe om

Cum prinzi puricii de pisică?

Cel mai frecvent mod de a prinde purici de pisică este de la animalul dumneavoastră de companie. Dacă observați că pisica dvs. are o infestare cu purici, este probabil ca și dvs. și familia dvs. să aveți o infestare. Acest lucru se datorează faptului că puricii pot sări de la pisică la oameni și la alte animale de companie.

Nu vă faceți griji dacă nu vedeți purici pe pisica dumneavoastră; aceștia sunt mici și se pot ascunde cu ușurință în blană, ceea ce îi face greu de observat. Cu toate acestea, dacă observați purici, ar trebui să existe o cantitate notabilă pe pielea lor sau în apropierea locului preferat de dormit al animalului.

Aceștia vor sări adesea pe orice animal sau persoană cu care intră în contact, așa că atunci când căutați acești dăunători asigurați-vă că inspectați și hainele și așternuturile.

Pisicile pot lua purici de la alte animale?

O serie de factori pot determina dacă pisica dumneavoastră va face purici. De exemplu, este mai probabil ca pisicile de exterior să aibă purici, deoarece intră în contact cu alte pisici care ar putea avea purici. Pisicile care se îngrijesc afară și cele care își petrec timpul în zone în care există populații mari de alte pisici, cum ar fi coloniile de pisici sălbatice, sunt, de asemenea, expuse riscului de infestare cu purici.

Puricii de la alte animale pot sări pe o pisică atunci când animalul este așezat sau întins. Acest lucru înseamnă că este posibil ca o pisică să dobândească purici de la alte animale fără a intra vreodată în contact cu acestea.

Cum să previi puricii de pisică în casa ta

Cel mai bun mod de a preveni apariția puricilor de pisică în casa dumneavoastră este să vă țineți pisica afară. Pisicile poartă parazitul cu ele până când sunt tratate și până când mediul lor este curățat. Dacă nu doriți ca pisica dumneavoastră să fie afară, asigurați-vă că este tratată lunar cu un insecticid topic și că aspirați bine în fiecare zi.

Dacă aveți deja o infestare cu purici în casă și observați unul pe dumneavoastră, omorâți-l cât mai repede posibil. Aspirați peste tot pe unde a fost puricele până acum (inclusiv mobila).

De asemenea, ar trebui să spălați toate hainele și lenjeria de pat care ar putea fi infestate cu acești dăunători. Înmuiați hainele și lenjeria de pat în apă caldă timp de cel puțin 15 minute înainte de a le spăla în apă foarte fierbinte la cea mai mare putere. Asigurați-vă că spălați și toate așternuturile animalului dumneavoastră de companie sau înlocuiți-l complet dacă nu poate fi spălat.