Aspect

Picioare: Ca arahnide, căpușele de lemn mature (cunoscute și sub numele de căpușe de câine americane) au patru perechi de picioare care le permit să se târască eficient prin împrejurimile lor și prin părul sau blana gazdelor lor.
Femele: Femelele adulte măsoară aproximativ 5 mm în lungime și masculii aproximativ 3,6 mm. Amândoi au modele cenușii pe corp. Cu toate acestea, după hrănire, femelele pot crește până la 1,5 cm lungime.
Masculi: căpușele de lemn masculine sunt identificabile prin colorarea gri pătată de-a lungul spatelui. Femelele poartă o culoare aproape complet cenușie în spatele capului.

De unde apar căpușele de lemn?

Majoritatea problemelor cu căpușe încep în același mod. Când oamenii nu se verifică pe ei și pe animalele lor de companie după ce au petrecut timp în iarbă, trasee de drumeții și zone împădurite, ei pot lua acești autostopiști. La detectarea și intrarea în contact cu o gazdă adecvată, căpușele de lemn se încorporează în pielea gazdei și încep să ia o masă de sânge.

Ce boli transmit căpușele din lemn?

Căpușele din lemn nu se reproduc și se dezvoltă în interiorul caselor, dar pot cauza probleme. În timp ce se hrănesc cu sânge, acestea pot transmite febra căpușei Colorado, febra pătrată a Muntelui Stâncos, tularemia și alte boli grave transmise de căpușe. Astfel de afecțiuni provoacă o serie de simptome și s-ar putea dovedi chiar fatale fără un tratament medical adecvat.

Cum scap de căpușele din lemn?

Pentru a evita infestările cu căpușe de lemn, păstrați iarba din casă bine tunsă. Inspectați cu atenție animalele de companie și oamenii după ieșiri. Purtarea pantalonilor lungi, șosetelor înalte, cizmelor și cămășilor cu mânecă lungă, precum și utilizarea soluțiilor repelente pentru căpușe pot ajuta, de asemenea, la prevenire

Unde locuiesc ei?

Căpușa de câine americană este, de asemenea, cunoscută sub numele de căpușă de lemn și este comună oriunde locuiesc animale domestice sau animale. De asemenea, prosperă în locuri în care plantele, tufișurile și ierburile sunt accesibile oamenilor. Se găsesc în zone împădurite sau ierboase și pot fi, de asemenea, denumite căpușe de lemn din Muntele Stâncos.

Ciclu de viață

Femelele adulte se detașează de gazdele lor pentru a localiza zone adecvate pentru depunerea ouălor. În interior, căpușele de sex feminin învechite se găsesc adesea în plantele din ghivece. De asemenea, sunt frecvente sub frunzele căzute în grădini. O femelă este capabilă să depună 5.000 de ouă într-un singur lot.

După ce larvele ies din ouă, ele merg în căutarea unor gazde mici, cum ar fi șoarecii. De asemenea, se hrănesc până devin dilatați și apoi cad pe pământ pentru a se dezvolta în nimfe. La temperaturi și clime ideale, căpușele de lemn se pot dezvolta pe deplin în termen de trei luni. Cu toate acestea, în medii mai puțin ideale, dezvoltarea lor poate dura până la doi ani.

Îndepărtarea căpușelor din lemn

Dacă localizați o căpușă pe piele, scoateți-o de pe victimă cu o pensetă sau o pensă. Nu strângeți corpul căpușei, deoarece aceasta poate transmite în continuare fluide corporale dăunătoare. De asemenea, este imperativ ca părțile bucale ale căpușei să fie complet îndepărtate din locul mușcăturii.