Chiar dacă nu vă este frică de insecte, există șansa să fiți îngroziți când vedeți plosnite de pat în casa dvs. Motivul este că nu veți vedea niciodată una singură, ci mai degrabă o formație de mai multe adunate. Acum, problema este că ploșnițele de pat pot locui în patul dvs., dar, de asemenea, vă pot infesta hainele, deoarece acesta este un material similar cu așternutul dvs.

Pot să trăiască ploșnițele în hainele tale? Ploșnițele de pat pot trăi cu siguranță în haine. Să presupunem că aveți garderoba în dormitor. Patul tău este un loc minunat în care ploșnițele pot locui, dar și dulapul tău este o țintă bună. O garderobă completă, cu orice tip de haine, este raiul pentru ploșnițe! Acesta este motivul pentru care infestarea cu ploșnițe de pat poate fi foarte severă, până la punctul în care uneori trebuie să scapi cu totul de patul tău și de hainele tale.

oua plosnite in haine

De ce ți-au infestat ploșnițele de pat hainele?

Să presupunem că îți deschizi garderoba într-o zi, îți îmbraci cel mai bun costum pentru prima ta zi de lucru și te trezești cu prezența ploșnițelor pe minunatul tău costum. Crezi că aceasta este o pată, dar nu, acestea sunt de fapt ploșnițe! Atunci stai acolo, întrebându-te cum naiba ți-au infestat hainele.

Dacă ți s-a întâmplat acest lucru, din păcate, nu există un singur motiv pentru infestarea cu bug-uri de pat. În timp ce trăim vieți aglomerate, avem adesea tendința de a călători în fiecare zi – la școală, la serviciu, la biserică, etc. Ploșițele de pat sunt unul dintre cei mai uimitori autostopiști și pot face o plimbare pe pantaloni, pe haina ta, cămașa și chiar poșeta sau o valiză. Când fac asta, infestarea a început deja, fără ca tu să ai niciun indiciu despre asta.

Un alt motiv pentru care insectele de pat ți-au infestat hainele este pur și simplu mediul înconjurător. Dacă locuiți într-un mediu murdar, sunt șanse ca ploșițele să vă infesteze patul și hainele. Unul dintre vecinii tăi s-ar putea să scape de salteaua lui și dacă o face greșit, adică să nu o arunce în tomberon și să o lase acolo, aceste ploșnițe de pat își vor găsi drumul în casa ta.

Amintiți-vă că ploșnițele adoră să bea sânge! Ele vor găsi toate modalitățile posibile de a intra în casa ta, deoarece acesta este singurul lor mijloc de supraviețuire. Cei mai buni transmițători de ploșițe sunt oamenii, dar încercați să aveți puțină compasiune.

Noi suntem prada principală a ploșnițelor, sângele nostru este ceea ce le hrănește, iar, din acest motiv, le puteți lua întotdeauna de la alte persoane, dar în moduri diferite. Unii oameni s-ar putea să le aibă pe haine fără să știe asta, iar daca îi atingi pe acești oameni în autobuz, acestea se vor prinde de haine.

Locuri precum stațiile publice și mijloacele de transport, aeroporturile, bibliotecile, magazinele de îmbrăcăminte cu amănuntul și, în special, hotelurile, sunt locurile care vă pot pune în “pericol” de infestare. Folosiți numai hoteluri verificate și stați departe de cele ieftine. Știu că veți plăti mai mult, dar dacă veți prinde ploșițe, veți plăti și mai mult pentru a scăpa de ele.

Dacă am bug-uri de pat, trebuie să-mi arunc hainele?

Nu, nu trebuie să vă aruncați hainele decât dacă infestarea a scăpat de sub control. În acest caz, procesul de eliminare trebuie făcut corect, ca și în cazul saltelei. Să presupunem că vrei să scapi de hainele tale. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vorbiți cu colecționarii dvs. de gunoi și să le oferiți hainele imediat, fără a le ține aproape de casa dvs. sau de cartierul dvs.

Hainele vor trebui să fie ambalate corespunzător, pentru a evita ieșirea ploșnițelor. Alternativ, vă puteți spăla și usca oricând hainele înainte de a scăpa de ele, mai ales dacă infestarea este destul de semnificativă. Când scăpați de haine, asigurați-vă că vă verificați garderoba dacă există alte semne.

În cazul în care nu doriți să vă aruncați hainele, există vreo altă modalitate de a scăpa de ploșnițe? Da, vă puteți folosi mașina de spălat. Toată lumea are mașină de spălat, nu? Ploșnițele de pat pot supraviețui ciclului mașinii de spălat.

Procesul de spălare va ucide totuși majoritatea ploșnițelor din haine, dar procesul de uscare le ucide complet (recomandăm să spălați hainele la o temperatură cât mai mare). Căldura de uscare este mortală pentru ele și având în vedere că acestea nu suportă căldura, aceasta este rețeta pentru uciderea lor. Aveți grijă în schimb, unele haine se pot strica foarte ușor la temperatură mare.

Pot ploșnițele să trăiască în haine de piele?

Să clarificăm ceva: ploșnițele de pat pot trăi în orice fel de material, dar, preferă să se ascundă în altă parte. Acest lucru se datorează faptului că pielea nu este foarte potrivită pentru ele pentru a se cățăra, iar gândacii de pat doresc să se miște rapid și fără probleme.

Întrucât nu pot să se îngroape, ploșnițele nu pot străpunge jacheta de piele, dar se pot ascunde în interiorul mânecilor sau buzunarelor. Acest lucru înseamnă că ele pot locui în hainele tale din piele, dar vor prefera în continuare cămașa de bumbac, de exemplu. Dacă jacheta dvs. de piele are o mică ruptură, ploșițele nu vor ezita să se ascundă înăuntru și de aici poate începe problema. În interiorul materialului, se pot ascunde și depune ouă, făcând infestarea mult mai periculoasă.

Hainele din piele nu reprezintă o problemă pentru ploșnițe în ceea ce privește abilitatea de a locui acolo, deoarece există mâneci în care se pot ascunde. Cu toate acestea, pielea nu este cel mai prietenos material pentru ele și le îngreunează viața, dar nu le ucide.

Pot să-și ascundă ploșnițele de pat ouăle în haine?

Ploșnițele de pat își pot ascunde ouăle aproape oriunde doresc. Ori de câte ori există o mică ruptură în haine sau o piesă de îmbrăcăminte pe care nu o folosești des, vor prefera să-și ascundă ouăle acolo. Dacă luăm saltele, de exemplu, ploșnițele își vor ascunde ouăle în interiorul ei, dacă este posibil. Același lucru este valabil și aici. Dulapul este, de asemenea, un loc minunat de ascuns ouă. Pot urca în interior și se pot bucura în mod liber de libertatea lor de a alege dintr-o mulțime de haine dinăuntru.

Așadar, pot ploșnițele să ascundă ouăle în haine? Da, pot și nu vor pierde nicio șansă de a face acest lucru.

Vă recomandăm să citiți în continuare următorul articol care vă arată cum să scăpați singuri de ploșnițe.