Oamenii cred în mod eronat că gândacii infestează doar casele murdare. Din păcate, gândacii nu fac excepție de la căminele curate. Acești dăunători pot aduce boli și pot provoca intoxicații alimentare și pot declanșa alergii și chiar atacuri de astm ca urmare a pătrunderii exoscheletelor și fecalelor deșertate.

De unde vin gandacii? Gândacii din casa ta s-ar putea să fi fost deja acolo când te-ai mutat. Gândacii sunt, de asemenea, transportați cu ușurință din locuințele infestate în locuri noi, deci este posibil să se fi mutat cu tine din casa ta anterioară. Pot proveni din proprietatea vecinului tău sau pot intra în casa ta din habitatul lor exterior.

Pe unde intra gandacii in casa? Două specii de gândaci ajung în casă făcând autostop în saci de cumpărături, cutii de carton, bagaje sau mobilier. Gândacii pot intra în casă prin instalațiile sanitare. Ei migrează între apartamente călătorind de-a lungul instalațiilor sanitare în interiorul unui perete comun. Pentru a preveni această migrare, sigilați găurile din pereții comuni din jurul conductelor de instalații sanitare. Gândacii orientali intră în clădiri din habitatul lor exterior deplasându-se de-a lungul țevilor, uneori chiar și pe sub spațiul de sub uși sau ferestre. Folosiți ecrane pentru ferestre și sigilați deschiderile din jurul ușilor și ferestrelor pentru a menține gândacii afară.

Canalele de scurgere sunt alte puncte de intrare a gândacului. Sigilați sau utilizați ecrane pentru deschiderile mari în jurul liniilor de drenaj exterioare și a orificiilor de canalizare. Utilizați vată de oțel bine ambalată ca umplutură temporară până când orificiile pot fi sigilate corespunzător.

Vă recomandăm să vă tratați locuița cu o soluție antigandaci, chiar dacă mențineți curat înăuntru, dar aveți gândaci care vin de la vecini.

Unde se găsesc gândaci? Gândacii germani sunt cea mai frecventa specie de gândaci de interior, în special în reședințele multifamiliale. Gândacii germani preferă locurile întunecate, calde și umede lângă alimente și apă, unde temperatura este de 20 până la 25 ° C. Se găsesc de obicei în bucătării, în crăpăturile și crăpăturile dulapurilor, lângă chiuvete sau aparate sau în zonele de pregătire și depozitare a alimentelor. De asemenea, se găsesc frecvent în baie. Pentru a ajuta la controlul gândacilor germani, curățați mâncarea și firimiturile vărsate și nu lăsați vasele murdare peste noapte. Păstrați alimentele în recipiente etanșe etanșe. Puneți gunoiul într-un recipient robust, cu un capac bine fixat.

Gândacii orientali preferă locurile reci, umede și întunecate. În aer liber le veți găsi în zone în care există materie organică, cum ar fi mulci și așchii de lemn, sub cărămizi și trotuare și între sol și fundație. În interior, le veți găsi în canalele de canalizare, subsoluri și spații de acces la crawlere sau la etajele inferioare, în special în băi și canalele de scurgere. De asemenea, le-ați putea vedea în apropierea țevilor de apă cu scurgere și sub chiuvete, frigidere, mașini de spălat și podele.

Gândacii cu benzi maronii preferă locuri mai calde (mai mari de 30 ° C), mai uscate decât gândacii germani. Locuiesc în zone înalte, la nivelul ochilor sau deasupra, ascunzându-se în dulapuri și cămări, rafturi în dulapuri, în spatele pozelor, printre cărți, sub scaune și mese de bucătărie și în cabine de duș. Îi veți găsi și în zone calde, lângă ceasuri electrice, temporizatoare, televizoare și motoare frigider. Este posibil să le vedeți carcase de ouă pe pereți, pe tavanele texturate sau pe mobilier sau lângă chiuveta bucătăriei.

Gândacii americani se găsesc adesea în case și se știe că locuiesc în mod obișnuit în restaurante, magazine alimentare și brutării – oriunde se prepară și se depozitează alimente. Preferă zonele calde și umede și se găsesc în mod obișnuit în camerele cu cazane, tuneluri cu aburi încălzite, subsolurile, în jurul conductelor și încălzitoarelor de apă și a canalelor de scurgere umede. Sunt vazut frecventi în sistemele de canalizare.

Dacă te confrunți cu acești invadatori avem un articol complet despre toate metodele pentru a scăpa de gândaci de bucatarie