Controlul populației de păianjeni (prin substanțe sau firme de dezinsecție) nu este întotdeauna necesară decât dacă aveți păianjeni otrăvitori sau o infestare mai mare. În aceste cazuri, este necesar un profesionist în gestionarea dăunătorilor. Dacă doriți pur și simplu să aflați cum să scăpați de păianjeni în gospodării ca a voastră înainte să ajungă atât de departe, iată cele mai bune șapte modalități:

Aspiră păianjenii

Controlul populției păianjenilor începe cu salubrizarea și asta începe cu tine. Aspirati in mod constant si temeinic. Aspirarea va îndepărta pânzele de păianjen, pungile de ouă și păianjenii de acasă. Orice păianjen aspirat va muri instantaneu. Structura lor corporală moale nu poate face față traumei. Acordați o atenție specială oricăror fisuri și colțurilor tuturor încăperilor din casa dvs. Dacă nu puteți ajunge la o zonă, folosiți o mătură. Îndepărtați pânzele de păianjen atât vechi, cât și noi. Puteți face diferența deoarece vechile pânze abandonate colectează praful, dar pot avea în continuare saci de ouă pe ele. Asigurați-vă că îndepărtați dezordinea de la mansarde, garaje, dulapuri și subsoluri.

Taie resursele de măncare: muștele

Păianjenilor nu le place mâncarea umană și din fericire, nu le plac oamenii. Ce le place sunt alte artropode și insecte. Și la fel ca oamenii, păianjenii mor dacă nu primesc mâncare. O modalitate bună de a controla infestarea de păianjeni este de a întrerupe aprovizionarea cu hrană. Păstrați plasele montate pe toate ferestrele și asigurați-vă că acestea sunt în stare bună. Dacă aveți alte probleme cu insectele, colaborați cu profesionistul dvs. în gestionarea dăunătorilor pentru a elimina punctele de intrare. Practicați tehnici sănătoase de salubrizare și depozitare a alimentelor. Ștergeți toate zonele pe care insectele pot călători pentru a elimina posibilitatea unor trasee.

Creează-ți propia capcană

A învăța cum să ucizi păianjenii nu trebuie să fie întotdeauna multă muncă. În loc să prinzi mâncarea în pânzele lor, poți prinde păianjenii în propria „pânză” cu capcane lipicioase. Aceste capcane sunt adesea folosite pentru controlul rozătoarelor și al gândacilor, dar funcționează și pe păianjeni. Puneți capcanele în întreaga casă, inclusiv dulapuri, subsoluri, garaje și mansarde. Plăcile, colțurile și alte zone cu trafic intens de păianjen sunt locații perfecte pentru capcane. Cu cât depui mai multe capcane, cu atât controlul păianjenului devine mai bun. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă atunci când plasați capcanele și să vă asigurați că acestea nu sunt situate la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

Reorganizează exteriorul casei tale

Nu neglijați proprietatea din jurul casei dvs. Faceți-o mai puțin prietenoasă pentru păianjeni, îndepărtând dezordinea, cum ar fi pietrele, lemnul și grămezile de compost. Acoperiți toate fisurile din fundația casei dvs. pentru a elimina punctele de intrare. Etanșați geamurile cu plase montate și curățați regulat obloanele. Eliminați cutiile de carton și resturile din zonele de depozitare, magazii sau spații de acces. Dacă aveți o grădină și totul merge bine, păianjenii se vor muta acolo – singurul loc în care doriți să fie. Păianjenii țin la distanță insectele dăunătoare, plus că nu mănâncă plante.

panza de paianjen scapa de paianjeni

Taie-le sursa de lumină

Insectele adoră lumina, iar păianjenii iubesc insectele, așa că are sens că, dacă doriți să aflați cum să scăpați de păianjeni, să regândiți modul în care vă iluminați casa. Puteți reduce cantitatea delumină exterioră pe care o utilizați pentru a reduce numărul de insecte atrase spre casa dvs. De asemenea, puteți înlocui iluminatul existent cu lumini cu vapori de sodiu sau lumini galbene. Acestea sunt mai puțin atractive pentru insecte, așa că, dacă vecinul tău are lumini puternice de lumină, ei doar vor moșteni problema ta. Dacă trebuie totuși să aveți o iluminare exterioară puternică, încercați să plasați sursa de lumină (adică becul și corpul de iluminat) departe de uși și ferestre. Este bine să aprindeți lumina ori de câte ori este nevoie și nu mai mult. Insectele pe care păianjenii le place să le mănânce sunt, de asemenea, mai puțin atrase de casele cu o fațadă întunecată, spre deosebire o fațadă luminată (albă de exemplu)

Insecticide

Este întotdeauna mai bine să lăsați profesioniștii în gestionarea dăunătorilor să manipuleze orice insecticid, dar dacă doriți să aflați cum să scăpați de păianjeni pe cont propriu, faceți-o în siguranță. Urmați întotdeauna toate instrucțiunile și respectați toate avertismentele de pe eticheta produsului. Insecticidele reziduale pot fi aplicate în locuri unde păianjenii doresc să se reproducă, cum ar fi colțuri, mansarde, subsoluri și garaje.

Prinde-i când sunt singuri

Dacă nu aveți de-a face cu o infestare, nu trebuie neapărat să învățați cum să ucideți păianjenii într-un mod ciudat sau unic. O strivire, bună, de modă veche cu pantoful tău e suficient, la fel ca și un ziar sau o revistă înfășurată. Dacă nu doriți să spălați peretele – sau preferați să salvați viața păianjenului – așezați un borcan peste păianjen și apoi glisați o bucată de hârtie între deschiderea borcanului și perete, blat etc. Aceasta metodă capturează păianjenul. Ținând hârtia în poziție, întoarceți borcanul astfel încât păianjenul să fie în partea de jos, apoi scoateți-l afară și eliberați-l. Doar asigurați-vă că punctele de intrare ale casei dvs. sunt sigilate.

Dacă acest lucru pare a fi o muncă grea, este pentru că e adevărat. Controlul și gestionarea păianjenilor nu are o soluție rapidă. Este un efort continuu, în special în cazul infestărilor. Contactați-ne oricând pentru consiliere sau dezinsecția păianjenilor.