Când părinții constată că unul sau mai mulți membri ai gospodăriei au păduchi, ei își vor aminti de leacurile băbești de care au auzit în trecut. Așa cum se întâmplă cu majoritatea lucrurilor, există mai multe modalități de a încerca să scapi de păduchii de cap. Unele dintre aceste metode pot avea o anumită eficiență, altele sunt doar trucuri pe care familiile ajung să cheltuiască bani având satisfacție zero.

Una dintre cele mai frecvente teorii ar fi că “poți scăpa de păduchi cu spirt”. Unii chiar întreabă dacă spirtul poate distruge ouăle de păduchi sau alcoolul poate ucide păduchii și lendurii? Alcool sau spirtul fiind prezent în atâtea articole de uz casnic, este el oare eficient la uciderea păduchilor?

Frecția cu spirt poate ucide păduchii?

Un alt tip de alcool pe care clienții l-au raportat că îl folosesc în încercarea de a scăpa de păduchi este frecția cu spirt, cel mai frecvent fiind alcoolul izopropilic, tipul pe care îl găsiți în mod obișnuit în dulapul de medicamente de uz casnic pentru a fi folosit ca dezinfectant.

Spirtul și păduchii trebuie să fie în contact pentru o perioadă considerabilă de timp pentru ca insectele vii să moară. Ar fi imposibil să scufundați complet capul de păduchi în alcool pentru o perioadă suficient de lungă de timp pentru a ucide păduchii fără a pune în pericol persoana care este tratată. Expunerea directă, îndelungată a pielii la spirt va provoca iritații și uscăciune și poate întârzia de fapt vindecarea oricăror răni care ar putea fi pe cap sau piele din cauza zgârieturilor de păduchi. Apropo de zgârieturi … ai turnat vreodată alcool de frecare pe o rană? Dacă aveți, fără îndoială înțelegeți că acele zgârieturi vor arde foarte rău și vor provoca disconfort sever.

paduchi spirt

CONCLUZIE

Există multe alte remedii casnice pe bază de alcool pe care familiile și indivizii le-au folosit și despre care au pretins că au avut succes la tratarea cazurilor de păduchi. Cu toate acestea, singurul tratament pe bază de alcool care s-a dovedit că ucide păduchii este tratamentul cu păduchi pe bază de rețetă alcool benzilic 5%, care a fost întrerupt. În timp ce s-a dovedit că acest tratament ucide insectele vii, acesta nu a pătruns în cojile ouălor de păduchi (lenduri), de aceea au fost necesare tratamente repetate pentru a se asigura că un caz de păduchi a dispărut. Deoarece acest tratament pentru păduchi de cap era pe bază de rețetă, costul s-ar adăuga pentru vizitele medicului și costul real al tratamentului, astfel încât pentru unele familii, acest tratament ar fi fost prohibitiv.

Gaz lampant pentru paduchi ? Este oare o alternativă bună?

Alte surse de alcool mai eficiente din punct de vedere al costurilor, pe care majoritatea oamenilor le au deja în casele lor, cum ar fi spirtul, apă de gură, dezinfectant pentru mâini, vodcă și bere (pentru a numi câteva) pot ajuta la îndepărtarea prin asomare temporară sau imobilizând păduchii vii, dar nu omoară paduchii. La fel ca alcoolul benzilic, ouăle nu sunt afectate de acest tratament, astfel încât sunt necesare tratamente repetate și o tehnică eficientă de pieptănare și culegere pentru a se asigura că infestarea dispare definitiv. Este, de asemenea, demn de menționat faptul că aceste tratamente cu „remedii la domiciliu” care utilizează produse alcoolice pot avea, de asemenea, efecte secundare nedorite, care pot fi chiar dăunătoare membrilor familiei pe care îi tratați.


Citeste mai departe pentru a afla cum să scapi de păduchi