Deși păduchii de cap pot fi o pacoste, nu provoacă boli grave sau nu prezintă boli. Păduchii de cap pot fi tratați acasă, dar este important să consultați mai întâi medicul.

sampon paduchi de cap copii simptome tratamente

Păduchii de cap sunt o problemă comună care afectează de obicei copiii și familiile acestora. Se pot atașa de părul capului oricui. Nu contează dacă părul este curat sau murdar. Păduchii de cap se găsesc, de asemenea, la nivel mondial în zone urbane și rurale diferite, cum ar fi în case sau școli sau la țară sau oraș. Și nu contează cât de curat, murdar, bogat sau sărac este locul sau persoana.

Ce sunt păduchii de cap?

Păduchii de cap sunt niște insecte mici de mărimea unei semințe de susan (lungime de 2-3 mm). Corpurile lor sunt de obicei palide și gri, dar culoarea lor poate varia.

Păduchii se hrănesc cu cantități mici de sânge din scalp. De obicei, pot trăi 1-2 zile fără făină de sânge.

Păduchii de cap își depun ouăle atașându-le de păr aproape de scalp. Ouăle și învelișurile lor din coajă se numesc lindini. Ele sunt ovale și au dimensiunea unui de 0,8 mm lungime și 0,3 mm lățime și de obicei culoarea variază de la galben la alb. Uneii lindini se pot “amestecă” cu culoarea părului unor persoane, făcându-le greu de văzut și sunt adesea confundate cu mătreață. Lindinii se atașează de păr cu o substanță lipicioasă care îi ține ferm în loc. După ce ouăle eclozează, coaja rămâne pe firul de păr.

Cum arată paduchii și care este ciclul de viață al acestora?

Păduchii de cap trăiesc aproximativ 28 de zile. Se dezvoltă în 3 faze: ou, nimfă și păduchi adult.

Ou. Ouăle eclozează în 6 până la 9 zile. Ouăle se găsesc de obicei la 4-6 mm de scalp și nu supraviețuiesc dacă sunt mai departe.

Nimfă. Nimfa arată ca un păduche de cap adult, dar este mult mai mică (aproximativ de dimensiunea unui capăt de ac [1,5 mm]). Nimfele devin adulți la aproximativ 7 zile de la eclozare.

Păduchii adulți. Un păduche adult se poate înmulți rapid și poate depune până la 10 ouă pe zi. Durează doar aproximativ 12 până la 14 zile pentru ca ouăle nou eclozate să ajungă la maturitate.

Acest ciclu se poate repeta la fiecare 3 săptămâni dacă păduchii nu sunt tratați.

Cât de frecvenți sunt păduchii de cap?

Păduchii de cap sunt cei mai frecvenți la copiii cu vârsta preșcolară. În fiecare an, milioane de copii din școli fac păduchi. Cu toate acestea, oricine poate lua păduchi de cap. Păduchii de cap se găsesc în întreaga lume.

Cum se răspândesc păduchii?

Păduchii de cap sunt insecte târâtoare. Nu pot sări sau zbura. Principala modalitate de răspândire a păduchilor este prin contactul apropiat, prelungit, cap-la-cap. Există o șansă foarte mică ca păduchii să se răspândească prin articole precum piepteni, perii și pălării.

Care sunt simptomele păduchilor de cap?

Mâncărimea în zonele în care sunt prezenți păduchii este cel mai frecvent simptom. Cu toate acestea, poate dura până la 4 până la 6 săptămâni după ce păduchii ajung pe scalp înainte ca scalpul să devină sensibil la saliva păduchilor și să înceapă să mănânce. Cea mai mare parte a mâncărimii se întâmplă în spatele urechilor sau la ceafă. De asemenea, mâncărimea cauzată de păduchii de cap poate dura câteva săptămâni, chiar și după dispariția lor.

Cum verificați păduchii de cap?

Verificările periodice pentru păduchii de cap sunt o modalitate bună de a observa păduchii de cap înainte de a avea timp să se înmulțească și să infesteze (sunt prezenți în număr mare) capul copilului dumneavoastră.

Așezați copilul într-o cameră luminată.

Împărțiți părul.

Căutați păduchi târâtoare și ouă pe scalpul copilului dvs. câte o secțiune la rând.

Păduchii vii sunt greu de găsit. Evită lumina și se mișcă repede.

Ouăle vor arăta ca mici pete albe sau galbene-maronii și vor fi ferm atașate de părul din apropierea scalpului. Cel mai simplu loc pentru a le găsi este la linia părului din spatele gâtului sau în spatele urechilor. Nits pot fi confundate cu multe alte lucruri, cum ar fi matreata, particule de murdărie sau picături de spray de păr. Modul de a face diferența este că liniile sunt fixate ferm de păr, în timp ce mătreața, murdăria sau alte particule nu.

Folosiți un pieptene cu dinți fini pentru a vă ajuta să căutați secțiune cu secțiune a scalpului.

Care este metoda pieptenelui?
Metoda pieptenelui poate fi utilizată pentru a ajuta la verificarea ouălelor și a păduchilor sau pentru a ajuta la îndepărtarea acestora după tratamentul păduchilor. Cu toate acestea, metoda pieptene nu funcționează de obicei pe cont propriu pentru a scăpa de păduchii de cap.

Iată cum utilizați metoda:
Pasul 1: Udați părul copilului dumneavoastră.

Pasul 2: Folosiți un pieptene cu dinți fini și pieptănați părul copilului dvs. în secțiuni mici.

Pasul 3: După fiecare pieptene, ștergeți pieptenele pe un prosop de hârtie umed. Examinați cu atenție scalpul, pieptenele și prosopul de hârtie.

Pasul 4: Repetați pașii 2 și 3 până când ați pieptănat tot părul copilului dumneavoastră.

Cum tratezi păduchii de cap?

Consultați medicul copilului dumneavoastră înainte de a începe orice tratament pentru păduchi. Cel mai eficient mod de a trata păduchii de cap este cu șampon pentru păduchi de cap. După fiecare tratament, utilizarea metodei pieptănării la fiecare 2 până la 3 zile timp de 2 până la 3 săptămâni poate ajuta la îndepărtarea lor și a ouălor.

Medicamentul pentru păduchi trebuie utilizat numai atunci când sunteți siguri vă confruntați păduchi vii.

Iată câteva instrucțiuni de siguranță:

Urmați instrucțiunile de pe ambalaj exact așa cum este scris.

Nu lăsați niciodată copiii să aplice medicamentul. Medicamentul trebuie aplicat de un adult.

Nu utilizați medicamente la un copil cu vârsta de cel puțin 2 ani, fără să consultați mai întâi medicul copilului dumneavoastră.

Nu utilizați și nu aplicați medicamente la copii dacă sunteți gravidă sau alăptați fără să vă adresați mai întâi medicului dumneavoastră.

Clătiți întotdeauna medicamentul peste o chiuvetă și nu în timpul dușului sau băii, astfel încât medicamentul să nu curgă de pe cap pe alte zone ale pielii. Așezați capul copilului dvs. peste o chiuvetă și clătiți medicamentul cu apă caldă (nu cu apă fierbinte).

Nu așezați niciodată o pungă de plastic pe capul unui copil.

Nu lăsați un copil singur cu medicamente în păr.

Păstrați medicamentele într-un dulap încuiat, la vederea și îndemâna copiilor.

Consultați medicul copilului dumneavoastră înainte de a începe un al doilea sau al treilea tratament. Copilul dumneavoastră poate avea nevoie de tratamente repetate la 7-9 sau 9-10 zile după primul tratament, în funcție de medicament.

Adresați-vă medicului copilului dumneavoastră dacă aveți întrebări sau dacă tratamentele pe care le-ați încercat nu au scăpat de păduchi.

Atenție: Nu folosiți niciodată produse periculoase precum benzină sau kerosen sau medicamente destinate utilizării pe animale! De asemenea, nu utilizați remedii casnice, cum ar fi uleiuri din plante sau ulei de măsline, deoarece niciun studiu nu dovedește că funcționează.

Ce altceva mai trebuie să știu despre tratarea păduchilor de cap?

Ar fi recomandat să spălați hainele, prosoapele, pălăriile și lenjeria de pat a copilului în apă fierbinte și să le uscați la căldură mare dacă acestea au fost folosite în decurs de 2 zile înainte de găsirea și tratarea păduchilor de cap. Nu este nevoie să aruncați aceste obiecte. Articolele care nu pot fi spălate pot fi curățate la uscat sau sigilate într-o pungă de plastic timp de 2 săptămâni.

Nu pulverizați pesticide în casa dvs. Îți pot expune familia la substanțe chimice periculoase și nu sunt necesare atunci când tratezi corect pielea capului și părul copilului tău.

Toți membrii gospodăriei și persoanele cu care se intră des în contact ar trebui, de asemenea, să fie verificați și tratați dacă este necesar.

Tine minte
Păduchii nu vă pun copilul în pericol cu probleme grave de sănătate. Produsele trebuie utilizate numai dacă vin dintr-o sursă sigură. Dacă copilul dumneavoastră are păduchi de cap, interveniți rapid, dar în siguranță, pentru a-l trata pentru a preveni răspândirea păduchilor de cap.

Poti scapa de paduchi cu spirt

Întrucât aplicarea spirtului nu ucide păduchii, încercarea de a-l folosi pe copilul dvs. doar il va expune la disconfort (și pericol) inutil apoi, în cele din urmă, va trebui să găsiți un alt tratament. De aceea, atunci când vine vorba de tratarea eficientă a păduchilor, este mai bine să folositi produse profesioniste.

Poti scapa de paduchi cu otet

Oțetul nu are niciun efect negativ asupra ouălor de păduchi.Nu va face decat sa usture dacă există vreun fel de tăietură pe scalp. Este mult mai bine să îndepărtați ouăle de păduchi folosind un sampon special și apoi să le pieptănați bine din păr.

Vopseaua de par te scapa de paduchi

In timp ce vopseaua de par ar PUTEA afecta sau ucide păduchii vii, NU va ucide lindenii. Prin urmare, ciclul păduchilor va continua până când veți găsi un tratament eficient pentru păduchi. Nu numai că este o opțiune de tratament ineficientă, utilizarea substanțelor chimice dure vă poate deteriora părul!

Scapa de paduchi cu apa de gura

Nu se recomandă utilizarea alcoolului sau a apei de gura pentru păduchii de cap, deoarece poate afecta semnificativ părul și scalpul, în special la copii. Alcoolul poate arde pielea delicată a unui copil și le poate deteriora foliculii de păr. Apa de gura este, de asemenea, foarte inflamabilă. Dacă intră în ochi, poate provoca leziuni grave.

Cat de repede se inmultesc paduchii

Un păduche adult se urcat pe părul tău poate produce aproximativ 6 până la 10 lindeni (oua) pe zi, care durează aproximativ 9 zile pentru a ecloza.