Dacă ați experimentat vreodată disconfortul mușcăturilor și mâncărimilor provocate de păduchi, atunci știți cât de mult vă poate afecta negativ viața personală și profesională. Din fericire, sunteți în afara oricărui pericol, atâta timp cât luați măsurile de precauție necesare pentru a preveni revenirea lor. Dacă ați frecventat recent o școală cu păduchi, este posibil să vă întrebați, de asemenea, de unde au apărut acești dăunători. Din fericire, aceștia nu au reușit să supraviețuiască după ce au fost supuși la temperaturi de peste 60 grade C. Puteți evita o repetare a acestei performanțe învățând cum să recunoașteți un ou mort de păduche și să scăpați de infestare pentru totdeauna.

Ciclul de viață al păduchelui este relativ simplu. După ce se împerechează, păduchii femele depun ouă, care eclozează în nimfe după 8 până la 12 zile. O singură nimfă se va hrăni cu sânge timp de 3 până la 5 zile, după care se transformă în adult. Păduchii adulți pot trăi până la o lună, după care mor. Cu atât de multe gazde și atât de puțin timp, păduchii se deplasează constant de la o persoană la alta. Prin urmare, păduchii sunt extrem de adaptabili și pot supraviețui luni de zile fără să se împerecheze sau să depună ouă.

Dacă locuiți într-un climat umed-cald și ați fost recent la școală, este posibil ca păduchii dvs. să provină dintr-un cuib care a fost adus cu elevii. De exemplu, păduchii care supraviețuiesc iarna într-o casă caldă vor căuta sa se ascunda pana vine caldura.

Ce sunt ouăle de păduchi?

Ouăle de păduchi sunt ouă mici, albe, de formă ovală, care pot fi găsite în firele lungi de păr. Dacă observați aceste ouă în părul copilului dumneavoastră și nu le-ați mai văzut niciodată înainte, atunci este probabil ca acesta să aibă păduchi. De obicei, ouăle de păduchi nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar pot fi reperate dacă trageți un pieptene de păduchi prin păr.

Dacă vedeți aceste ouă atunci când pieptănați părul copilului dumneavoastră sau simțiți mușcături pe scalp și pe gât, este timpul să luați măsuri.

Cum să recunoști un ou de păduche mort

Un ou de păduche mort va arăta ca un punct alb pe păr. Este important să știți cum să deosebiți un ou de păduche mort de alte lucruri, cum ar fi mătreața sau bucățile de păr. Cel mai simplu mod de a face diferența este privindu-l îndeaproape. Ouăle de păduchi morți vor arăta ca niște mici puncte albe care au un diametru de aproximativ un milimetru. Mătreața și părul nu vor fi atașate, ci mai degrabă vor apărea ca mici particule pe scalp. Dacă trageți părul înapoi, atunci puteți vedea mai ușor ce se află pe el

Cel mai bun mod de a evita infestarea cu păduchi este menținerea curățeniei și vigilența atunci când mergeți la școală sau în preajma copiilor care au fost infestați cu ei. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a recunoaște un ou de păduche mort sau pentru a elimina o infestare, apelați astăzi la serviciul local de combatere a dăunătorilor.

Cum să scapi de ouăle de păduchi

Este posibil să scăpați de ouăle de păduchi prin eliminarea tuturor păduchilor adulți. Atunci când eliminați adulții, aceștia nu vor avea șansa de a depune ouă, ceea ce va împiedica creșterea populației. Pentru a omorî adulții, folosiți un șampon special care ucide păduchii și lăuzele. După ce vă spălați părul cu acest șampon, pieptănați-l cu un pieptene de metal pentru păduchi. De asemenea, trebuie să vă aspirați mobila și lenjeria de pat și să spălați toate lenjeriile în apă fierbinte cu detergent.

Totuși, dacă nu doriți să vă expuneți la substanțe chimice sau la temperaturi ridicate, există remedii naturale care pot ucide și ouăle de păduchi. Amestecați o parte de oțet cu două părți de apă și turnați-l pe cap timp de 15 minute. Clătiți, apoi folosiți un spray sau un gel anti-pisici pe scalp înainte de a merge la culcare.

Un ou de păduche mort arată asemănător cu o migdală. Este subțire și oval, cu o pată întunecată la un capăt. Un ou viu este de culoare alb-gălbuie și este puțin mai mare decât un păduche adult viu. Atâta timp cât vedeți ouă sau nimfe active vii, nu ați eliminat complet infestarea.

Cum să preveniți întoarcerea ouălor de păduchi

Dacă doriți să evitați întoarcerea ouălor moarte de păduchi, trebuie să luați măsuri proactive. Printre metodele excelente de prevenire se numără curățarea temeinică a obiectelor și a mobilierului care au fost folosite în ultimele două săptămâni. În plus, este important să folosiți un șampon cu medicamente. Aceste șampoane vor ucide păduchii vii, pe lângă ouăle moarte.

Concluzie

Ouăle de păduchi nu sunt o boală, ci un simptom al unei alte probleme. Cea mai frecventă cauză a ouălor de păduchi este infestarea cu păduchi. Ouăle sunt depuse de păduchele adult în firul de păr din apropierea scalpului. Ouăle eclozează în decurs de una până la două săptămâni. Dacă eclozează înainte de a fi îndepărtate, va exista o nouă infestare cu păduchi vii.

Cel mai eficient mod de a scăpa de ouăle de păduchi este să folosiți o perie sau un pieptene cu dinți fini și să le îndepărtați cu grijă, unul câte unul. Dacă găsiți păduchi vii, tratați-vă familia sau animalele de companie cu un pesticid și hainele cu permetrin și închideți camerele din casă pentru a preveni revenirea ouălor de păduchi.

Dacă observați că unul dintre membrii familiei dumneavoastră are simptome de păduchi, inclusiv scărpinarea excesivă, umflături roșii pe scalp sau pe gât și mici pete de sânge pe fața de pernă, atunci este timpul să scăpați de acele ouă de păduchi enervante înainte ca acestea să eclozeze în păduchi vii!