În timp ce orhideele sunt adesea considerate elita plantelor înflorite printre pasionații de flori, chiar și aceste frumuseți regale sunt supuse infestărilor cu musculite. Dăunătorii nu sunt de obicei o problemă de sănătate pentru plantele de interior, dar sunt enervanti și inestetici. In schimb, este un semnal de alarmă pentru tine că prezența musculitelor este un bun indiciu că ceva nu este optim cu modul în care vă creșteți orhideele. Din fericire, tratamentul musculitelor necesită rareori substanțe chimice. Combinați practicile culturale sănătoase cu tratamente specifice pentru a scăpa de musculite care vă invadează orhideele.

Ce cauta musculitele pe orhidee?

După cum indică și numele, aceste muște sunt asociate cu fungus / o ciuperca. Dar de ce sunt atât de comune în jurul plantelor în ghivece? Ei bine, nu pentru că se hrănesc cu plantele tale, de obicei! Ele sunt obișnuite deoarece larvele lor se hrănesc cu ciupercile care cresc în medii de ghiveci care sunt prea umede și în medii care se descompun rapid. Cu alte cuvinte, supra-udarea și suprafertilizarea plantelor tale este cea care scoate aceste muște drăguțe la iveală.

Cum tratez orhideea pentru musculite?

In primul rând, aveți grijă de orhideele voastre. Oferiți-le lumină naturală în timpul zilei și întotdeauna oferiți-le apă potabilă. Dacă apa este stagnată, atunci nu este sănătoasă pentru plante și musculitele o vor folosi pentru a se hrăni cu ea. De asemenea, dacă nu exista aer proaspat în jurul orhideelor tale, atunci musculitele se vor dezvolta rapid.

Aveți grijă la musculite înainte de a fi prezente pe plante. În loc să așteptați până când musculitele devin vizibile, luați măsuri preventive. Cumpărați un produs de biocid, care este un produs natural, ca să vă protejați plantele de musculite și întreruperea rutei lor de răspândire.

Aplicați un fungicid natural. Fungicidul natural este o soluție care conține ingrediente naturale care să-i distrugă pe musculite și să împiedice răspândirea lor. Acest produs se aplică pe plantele atacate de musculite și lasă un strat protector pe frunzele lor, care nu este dăunător pentru plante.

Aplicați un spray cu bioxid de carbon. Dacă musculitele sunt prezente doar pe frunze, atunci se poate folosi un spray cu bioxid de carbon pentru a le distruge. Acest produs se aplică pe frunzele plantelor și lasă un strat protector pe ele, care nu este dăunător pentru plante.

Aplicați un spray cu uree. Acest produs se aplică pe frunzele plantelor și lasă un strat protector pe ele, care nu este dăunător pentru plante.

Aplicați un spray cu acid boric. Acest produs se aplică pe frunzele plantelor și lasă un strat protector pe ele, care nu este dăunător pentru plante.

Fermele de orhidee sunt o investiție de înalt profil, dar prin protejarea lor de musculite, veți putea spera la rezultate mai bune. De asemenea, veți putea spera la o durată a vieții mai lungă pentru acestea și la o creștere mai bună.

Alți factori care pot influența prezența musculițelor

Metodele menționate mai sus vor ajuta la combaterea musculitelor. De asemenea, trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante:

Alegerea plantelor de calitate. Dacă aveți în vedere cumpărarea unor plante de orhidee, atunci puteți alege doar acelea care au certificatul de origine însoțit de documentele legale din partea statului respectiv, care convinge cu privire la faptul că plantele respectiv nu au fost tratate cu pesticide.

Alegerea sistemului de irigație potrivit. Plantele de orhidee au nevoie de o cantitate mare de apă, dar nu trebuie să udați mereu acestea, ci doar atunci când aveți nevoie.

Plante care resping musculitele. Dacă aveți în vedere să faceți o investiție în aceste plante, atunci nu alegeți doar orhideele, ci și plantele care le acompaniază. Astfel, puteti lua in calcul si această soluție.