Motive pentru a scăpa de melci și melci:

Nu sunt drăguți. Pentru unii, melcii și melcii sunt o criză. Corpurile lor acoperite cu mucus și urmele de slime nu sunt plăcute vizual. Și acesta este unul dintre motivele pentru care le țin departe de casa și grădina mea, mai ales acolo unde se adună în jurul rezervorului de apă, robinetului, acvariului, băii și iazului cu pești.

Deteriorează plantele și culturile. Pe lângă faptul că sunt o opțiune, aceste moluște sunt dăunători. Ei mănâncă plante, astfel încât pot reduce cu adevărat randamentul culturilor și pot face unele daune plantelor ornamentale. Se hrănesc în principal cu frunze, ceea ce înseamnă că pot fi o amenințare reală în grădina ta de legume cu frunze.

Pot face ravagii asupra caracteristicilor apei. Melcii și melcii din apropierea iazurilor sau a altor elemente de apă din grădina dvs. pot fi dăunătoare în mai multe moduri. În primul rând, dacă moluștele sunt parazite, pot ucide peștii. În al doilea rând, dacă sunt lăsați să se reproducă fără control, ei concurează pentru resurse. În al treilea rând, pot înfunda filtrele și conductele rezervorului, piscinei sau iazului.

Ei găzduiesc paraziți. Unele dintre moluște sunt gazde de paraziți și microorganisme mortale. De exemplu, gasteropodele de la robinet și de noroi sunt purtătoare de flukes hepatice. Alte gasteropode poartă viermi paraziți care provoacă bilharzia.

Modalități de a scăpa de melci și melci din casa și grădina dvs:

Banda de cupru este metoda noastră preferată de barieră. Folosesc și recomand bandă din folie de cupru cu adeziv conductiv dublu. Metalul are o sarcină electrostatică care reacționează cu secrețiile de slime ale dăunătorilor provocând o senzație ușoară, neplăcută în corpul lor, o senzație care ucide sau respinge moluștele.

Banda de cupru este destul de eficientă în jurul paturilor de flori ridicate, sere, plante în ghivece, vesela pentru animale de companie, rezervoare de apă, acvarii, copaci și mobilier de terasă. Este sigur pentru mediu, nu implică substanțe chimice și poate fi folosit atât în interior, cât și în exterior. Vă sfătuiesc să obțineți această bandă pentru a vă menține casa și grădina ferite de acești dăunători.

Una dintre cele mai bune și cele mai naturale metode biologice este utilizarea prădătorilor.

De exemplu, puteți introduce găini, gâște și rațe în grădina dvs. pentru a se hrăni cu ele. Alte creaturi care ajută sunt broaște țestoase, broaște țestoase, broaște, șerpi, tritoni, salamandre, arici, gândaci, nematode și păsări.

Puteți folosi și melci prădători. Acești melci sunt atrăgători și nu poartă paraziți. Le poti introduce in gradina ta; deși în acest caz, nu ar trebui să utilizați alte metode de control, cum ar fi momeli, capcane și pesticide.