Cum să împiedicați gărgărițele să trăiască în interiorul casei dumneavoastră: Sfaturi de la un expert în controlul dăunătorilor

Buburuzele sunt pe cât de drăguțe, pe atât de utile atunci când vine vorba de ținerea sub control a afidelor, acarienilor și a altor dăunători. Dar aceste insecte utile pot reprezenta, de asemenea, o amenințare. Dacă vedeți gărgărițe în jurul casei dumneavoastră, este foarte probabil ca una sau mai multe dintre ele să își fi făcut casă undeva sau poate chiar în interior. Acest lucru este deosebit de frecvent toamna și iarna, când gărgărițele își petrec lunile de iarnă hibernând sub pământ. Dar, atâta timp cât ele rămân acolo, trebuie să faceți tot posibilul pentru a le împiedica să se întoarcă înăuntru. Iată cum să faceți acest lucru:

Îndepărtați orice umiditate nedorită

Gărgărițele sunt atrase de lumină și de căldură, așa că vă pot găsi casa de la distanță. Odată ajunse acolo, ele vor fi atrase de orice sursă de umiditate, cum ar fi țevile care prezintă scurgeri sau canalizările care se revarsă.

Pentru a preveni intrarea gărgărițelor în casă, trebuie să eliminați apa care le atrage. Dacă observați că se adună apă pe acoperiș, cercetați zona pentru a găsi scurgeri sau alte surse de apă. Asigurați-vă că remediați orice probleme de drenaj – și raportați-le dacă este necesar – pentru a vă asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla în viitor.

Închideți crăpăturile și golurile din casa dumneavoastră.

Există o mare probabilitate ca gărgărițele pe care le vedeți să intre prin crăpăturile și golurile din casa dumneavoastră. Gărgărițele zboară adesea în case prin deschideri mici și se îngroapă în covoare, perdele sau alte obiecte de mobilier moale. Închideți orice crăpături sau goluri pe care le găsiți cu mastic și acoperiți ferestrele deschise cu plase pentru a le împiedica să intre.

Curățați orice mâncare vărsată.

Gărgărițele zboară în aer pentru a se hrăni cu afide, ceea ce înseamnă că pot fi atrase de orice hrană din afara și din interiorul casei dumneavoastră. Aceste insecte utile sunt, de asemenea, atrase de nectarul și de fructele dulci pe care le-ați putut lăsa pe tejghea sau într-un bol.

Concluzie

Pași pentru a preveni ca gărgărițele să locuiască în casa ta

– Urmați o rutină strictă de curățenie: Măturați, aspirați și spălați cu mopul în mod regulat pentru a vă menține casa cât mai curată posibil. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să localizați orice gărgărițe care intră sau trăiesc în casa dvs. și să le îndepărtați imediat.

– Utilizați capcane: Puneți capcane lipicioase plasate strategic pentru a elimina orice gărgărițe care au intrat în casa dvs. Nu uitați să schimbați capcanele în mod regulat, astfel încât acestea să fie mereu lipicioase.

– Sigilați punctele de intrare: Dacă aveți goluri de-a lungul pervazurilor și intrărilor, etanșați-le cu un material de etanșare puternic din silicon rezistent la intemperii sau cu alte materiale. De asemenea, puteți achiziționa intrări mai puternice și mai durabile, cum ar fi ușile, care sunt greu de pătruns pentru gărgărițe.