Gândacii pot fi o bătaie de cap casnică care nu discriminează locurile de invazie. Aceștia sunt văzuți cel mai frecvent în bucătării, dar gândacii vor infesta în continuare locuri improbabile, cum ar fi dormitorul tău. Tot ce are nevoie un gândac este hrană, apă și adăpost, pe care un dormitor le poate oferi în circumstanțele potrivite.

Gândacii de bucatarie se urca in pat dacă lăsați firimituri sau pete din băuturile vărsate. De asemenea, se pot delecta cu celule moarte ale pielii sau cu părul din pat. Dacă păstrați în mare parte căni de cafea goale sau aveți un pahar cu apă pe noptieră, aceasta este o sursă bună de hidratare. Chiar și în dormitoarele curate, gândacii vor găsi acces. Se vor strecura prin crăpături sau goluri din pereți, ferestre, podele și tavan.

Dacă un vecin are o infestare sau dacă ați adus acasă o cutie infestată, gândacii se vor răspândi. Se pot ascunde în sertare, sub pat, în dulapuri și în haine. Deși dormitoarele nu sunt prima alegere a gândacilor pentru a se ascunde, o pot face. Dacă infestarea este suprapopulată, gândacii mai mici vor căuta un nou teritoriu oriunde ar putea fi găsit. Gândacii pot fugi și în dormitorul dvs. dacă ați aplicat metode de combatere a dăunătorilor în alte zone ale casei.

cu ce scapam de gandacii de bucatarie

Ce atrage gândacii în dormitorul tău?

Gândacii rareori infestează dormitoarele, iar acest lucru se datorează lipsei de atracții. Gândacii vor prefera cuibăritul oriunde se pot găsi alimente și apă. Acest lucru se întâmplă de obicei în bucătărie sau baie, dar zona dvs. de dormit se va potrivi ocazional. Dacă găsiți o infestare aici, este probabil pentru că infestația de gandacii este:

Suprapopulată: dacă nu se pot încadra toți într-un cuib, vor recurge la canibalism și la lupte. Acest lucru va încuraja gândacii mai mici să găsească un teritoriu nou, cum ar fi dormitorul dvs.
Speriată: dacă ați instalat momeli și ați pulverizat insecticide în jurul bucătăriei dvs., gândacii vor fugi în zone mai sigure. Aceasta poate include dulapul dormitorului, sub pat sau în garderoba.
Disperată: În cazul în care bucătăria și baia dvs. sunt imaculate, gândacii se pot lupta să găsească mâncare sau apă. Un dormitor puțin ordonat va fi o alternativă excelentă.
Prezentă printr-un punct de acces. Este posibil ca aceste insecte să vină din exterior. Dacă fereastra dormitorului dvs. are un spațiu sau dacă există o gaură de-a lungul plintei, gândacii se pot aduna aici înainte de a se muta în alte zone.

Condiții adecvate pentru cuibărire

Gândacii preferă să se ascundă și să cuibărească în spații întunecate, umede și netulburate. Din păcate, exact asta poate oferi dormitorul tău.

Este posibil să vă petreceți foarte puține ore fiind activ în dormitor. Acest lucru oferă gândacilor toată liniștea de care au nevoie pentru a alerga în siguranță. Chiar și noaptea, veți dormi, nu vă veți opri pentru a speria insectele.

La fel, dormitoarele sunt de obicei întunecate noaptea (și ocazional ziua, dacă sunteți la serviciu sau la școală). Aceste insecte nocturne vor iubi asta.

O altă condiție la fel de validă; dormitorul dvs. poate fi adiacent unei băi. Acest lucru lasă să pătrundă aburul de la dușul fierbinte. Dacă nu petreceți mult timp în dormitor, este recomandat să plasați acolo un dezumidificator în timpul veri. Această diferență de calitate a aerului va fi ideală pentru gândaci.

Cameră neîngrijită

Uneori este greu să ne menținem camerele îngrijite, dar să ne lăsăm dormitorul neîngrijit este ceea ce atrage gândaci și alte insecte. Dezordinea din camera ta oferă spații potrivite pentru gândaci să se ascundă și chiar să depună ouăle. Este posibil să observați câțiva coconi de ou în garderoba sau în colțurile dulapului. Orice cutii sau containere de depozitare răspândite în toată camera dvs. vor fi ideale pentru gândaci.

Pielea și părul mort

Oamenii pierd celule moarte ale pielii și păr în fiecare zi. Acesta este un proces natural care nu poate fi oprit. În vreme ce gândacii sunt omnivori, ei vor mânca orice le vine în cale. Aceasta include mătreața, mici bucăți de piele și chiar părul. Dormitoarele vor fi pline de asa ceva, mai ales pe lenjeria de pat sau un coș de haine murdar.

Fărâme de mâncare

Ai obiceiul să mănânci gustări în camera ta? Apoi, este posibil să lăsați niște firimituri pe podea sau să lăsați ambalajele de gustări nedispuse la gunoi. Gândacii adoră să mănânce resturi de mâncare și chiar și acele cantități infime de resturi găsite pe ambalaje sunt suficiente pentru a îi menține pe zonă.

Chiar și cea mai curată persoană va lăsa în urmă substanțe nutritive pentru gândaci accidental. Dacă nu aspirați în mod regulat aceste firimituri, gândacii nici măcar nu vor trebui să lucreze pentru asta.

Articolul următor se ocupă strict cu eliminarea gandacilor de bucatarie. Mult succes în lupta ta cu aceste vietăți.