Gandaci de apartament? Toata aceasta situatie te da peste cap ?

gandaci de apartament

Cel mai comun tip de gandac intalnit in apartement este Gandacul German. Specia lui traieste si se inmulteste doar in spatii inchise. De cele mai multe ori acestia ajung dintr-un apartament in altul prin mici orificii prezente la imbinarea peretilor cu a tevilor sau prin canalizare.

Gandacul German este cel mai activ noaptea, ramanand ascuns in timpul zilei. Le place sa se ascunda in mici crapaturi ale cabinetelor si blaturilor din bucatarie, pe sub carcasele aparatelor casnice si uneori chiar si in spatele peretilor de rigips. Prefera sa locuiasca in zone calde si umede, pe langa mancare si surse de apa. Bucataria si baia sunt locurile propice unde ii vei gasi. In orice caz daca populatia lor creste, vei gasi acesti gandaci de apartament prin intrega locuinta. Cea mai mare problema pe care o reprezinta gasirea gandacilor este ca acestia se inmultesc foarte repede. O femela poate produce sute de oua in mai putin de 30-45 de zile.

Eliminarea acestora reprezinta un efort combinat intre detinatorul apartamentului sau chirias si firma profesionista de dezinsectie. Din cauza ca acesti gandaci sunt capabili sa evite intr-un mod inteligent tratamentele aplicate de proprietar, este nevoie de interventia repetata a unei firme DDD.

Exista masuri pe care le poti lua pentru a micsora sansele ca gandacii sa se raspandeasca. Farfuriile ar trebui spalate si depozitate imediat. Mancarea nu ar trebui sa stea niciodata pe blatul din bucatarie. Tevile cu potentiale scurgeri ar trebui reparate, iar gunoiul ar trebui dus zilnic. Toate gaurile si crapaturile din pereti ar trebui reparate. Orice semn de infestare ar trebui raportat imediat administratorului de bloc.

In cazul infestarii cu gandaci de apartament, cel mai recomandat ar fi sa utilizati serviciul unor profesionisti atestati in aplicarea solutiilor speciale.

Inainte de tratament comunica clar cu firma de dezinsectie toate aspectele pentru ca acestia sa ia masurile de precautie necesare. Asigura-te ca le-ai adus la cunostinta faptul ca ai animale – caini, pisici, dragoni, unicorni roz. Copiii ar trebui mentionati si ei. Tocmai de aceea platesti pentru un serviciu profesionist. Vrei rezultate sigure fara ca cineva din familie sa fie ranit.

gandaci de apartament

Chiar daca elimini o buna parte din acestia, batalia nu s-a incheiat. Este aproapte imposibil sa extermini gandacii in totalitate, mai ales cand, poate, apartamentele vecinilor nu sunt igienizate corespunzator.

Incearca sa le faci o vizita vecinilor tai si sa-i intrebi daca nu cumva au si ei o problema asemanatoare. In felul acesta puteti lua o solutie la comun care sa va avantajeze. Gandeste-te! Daca tu si vecinii tai scapati impreuna de gandaci, atunci rezultatul va fi unul de durata.

Urmatorul articol va poate ajuta sa eliminati gandacii de bucatarie pentru totdeauna.

Sursa fotografii

Foto1

Foto2