Cu toții suntem frustrați că avem furnici care mărșăluiesc prin casă ca și când ar fi fost ale lor! Cu aceste insecte în jur, nu ne putem lăsa niciodată garda jos. Furnicile trimit patrulatori pentru a căuta orice sursă de hrană, așa că, dacă lăsați mâncare expusă pe masa, s-ar putea la fel de bine să vă luați rămas bun de la ea. Există unii oameni care pun un nou sens în ceea ce înseamnă prezența acestor furnici. Chiar nu le deranjează să aibă furnici în casă ba chiar, le întâmpină. Ei cred de fapt că furnicile le dau semne despre lucrurile care vor veni în viitor, fie că sunt evenimente pozitive sau negative. Furnicile sunt asociate fie cu noroc, fie cu ghinion. Indiferent dacă credeți sau nu în auguri, poate fi interesant să aflați ce înseamnă prezența furnicilor în casă.
Furnici în casă semnificație

În continuare puteți citi ce ne rezervă prezența acestor furnici. Amintiți-vă, acest lucru este doar pentru distracție, puteți să credeți sau nu aceste informații.

Când aduc furnicile noroc? Ghinion?

Furnicile negre care mărșăluiesc în jurul casei tale înseamnă că va crește bogăția materială pentru tine. Dacă se întâmplă să iasă dintr-o cutie de orez, banii îți vor veni. Dacă există furnici în locurile în care îți păstrezi bijuteriile din aur, înseamnă că îți vor veni obiecte din aur.

Observați din ce direcție provin furnicile. Dacă vin din nord, înseamnă fericire. Dacă vor veni din sud, atunci cel mai probabil veți vedea un viitor profitabil. Furnicile care vin din est înseamnă că s-ar putea să auziți vești proaste în curând. Dacă vin din vest, s-ar putea să călătoriți în altă țară în viitor.

Furnicile roșii, pe de altă parte, sunt în mare parte asociate cu ghinion. Prezența lor în casă înseamnă pierderea averii. Există însă o excepție. Dacă îi vezi cu ouăle în gură, atunci poți respira ușor. Este de fapt un semn bun.

Dar furnicile în vis?

Ai visat vreodată furnici? Furnicile pot fi un subiect plictisitor pentru un vis, dar aceste insecte simbolizează multe virtuți pozitive, printre care se numără munca în echipă, munca grea, perseverența, comunicarea excelentă, diligența și productivitatea. Prin urmare, visarea furnicilor poate fi legată de situația dvs. de muncă. Visarea la ele s-ar putea să vă dezvăluie și calitățile.

Unii experți în interpretarea viselor cred, de asemenea, că acest lucru simbolizează cooperarea; s-ar putea să reprezinte și relația cu colegii.

Dacă visezi furnici în mâncarea ta, aceasta reprezintă dezgust. Nimeni nu vrea cu adevărat să mănânce alimente care au fost târâte peste tot de furnici. Punând lucrurile într-o perspectivă de afaceri, acest vis înseamnă că ești neîmplinit sau nemulțumit de felul în care merge afacerea ta. Pentru unii interpreți de vise, înseamnă că un concurent încearcă să-ți pună bețe în roate afacerii.

Ce înseamnă dacă ai visat să mănânci furnici? Depinde de cine îl interpretează pentru tine. Poate însemna că aveți dorința de a vă reduce volumul de muncă la birou. Sau ar putea însemna că pierzi prieteni din vina ta. Poate că visul tău îți spune să îți îmbunătățești comunicarea cu prietenii sau cei dragi.

Dacă ați visat că furnicile vă vor mușca, aceasta denotă o eroare la ceva la care lucrați. Dacă visul tău este despre unul în care furnicile se târăsc peste tot pe tine, înseamnă că unii oameni din jurul tău încearcă să profite de tine. Cu siguranță un semn negativ. Dacă visezi acest lucru, poate că vrei să faci un bilanț al prietenilor pe care îi ai și să vezi cine este real și cine nu.

Din nou, am pus aici aceste interpretări doar pentru valoarea lor de divertisment. Depinde de tine dacă vrei să crezi aceste interpretări, atâta timp cât nu le exagerezi. Alții ar lua asta aceste informatii la rece.

Ce înseamnă cu adevărat să ai furnici în casă? De data aceasta, să ne adâncim în această chestiune și să o bazăm pe mai multe studii științifice.

Furnici în casă

Furnicile sunt întotdeauna creaturi care explorează în aer liber. De obicei, le vedem în afara casei, deoarece ele chiar prosperă acolo. Problema începe atunci când se apropie prea mult de locuințele umane. Toată viața lor, furnicilor le pasă de 2 lucruri: mâncare și apă. Când rămân fără alimente și apă în aer liber, cel mai probabil vor căuta o nouă sursă de hrană în case sau clădiri. Verificați dacă există surse interne de hrană pentru care s-ar fi putut pătrunde în interior.

A vedea furnici în interiorul casei înseamnă, de asemenea, că există ceva care trebuie reparat în jurul casei tale. Poate apărea sub forma unei țevi care se scurge sau dacă există găuri sau fisuri care trebuie reparate. Mai rău este dacă aveți bucăți de lemn deteriorat de apă. Furnicile dulgher sunt atrase de putrezirea lemnului. Odată ce furnicile dulgher vor descoperi acest lucru, ele vor provoca mai multe daune lemnului. Este demn de remarcat faptul că furnicile dulgher sunt capabile să facă mai multe daune structurilor decât ar putea face termitele.

Structura coloniei de furnici

Furnicile nu trăiesc niciodată singure. Au o structură socială strânsă și toate trăiesc într-un cuib. O furnică este pe deplin dedicată supraviețuirii coloniei și i se atribuie anumite sarcini. Viața coloniei este mult mai importantă decât viața fiecărei furnici în mod individual, astfel sunt înregistrate cazuri în care furnicile se sacrifică pentru colonie.

O colonie este condusă de o regină. Misiunea reginei este de a depune cât de multe ouă poate. Unele pot depune milioane în viața lor. Inițial, regina are aripi, apoi se descotorosește de aceste aripi când începe o nouă colonie. O colonie poate avea una sau mai multe regine, în funcție de speciile de furnici. O regină poate trăi ani de zile. O colonie poate supraviețui doar câteva luni fără regina sa. Nimeni altcineva nu este capabil să depună ouă, deoarece restul furnicilor femele – furnicile lucrătoare – sunt sterile.

Furnicile masculine nu fac altceva decât să se împerecheze cu regina. Singura lor misiune în viață este să fie părinții viitorului coloniei.

Furnicile muncitoare sunt furnici femele sterile. Din punct de vedere fizic, sunt mai mici decât regina, dar, în afară de asta, sunt similare. Aceste furnici lucrătoare sunt cele pe care le vedem de obicei mărșăluind prin casă în căutarea hranei. Rolurile lor includ găsirea hranei, hrănirea coloniei, păstrarea cuibului ordonat, protejarea coloniei, îngrijirea furnicilor nou eclozate, protejarea cuibului și chiar atacarea altor colonii pentru a obține hrană și ouă ale celorlalte colonii de furnici. Aceste ouă vor fi păstrate și crescute. Odată ce aceste furnici capturate eclozează, vor deveni în cele din urmă furnici sclave pentru colonie.

Coloniile pot rezista atâta timp cât există regine. Odată ce regina va muri, colonia va muri la scurt timp. Unele colonii au regine în așteptare, iar această nouă regină ar intensifica când moare vechea regină. Unele colonii pot ține ani de zile, în timp ce altele pot ține decenii. Uneori, o colonie poate sta într-un singur loc tot timpul; dar atunci când se simt amenințați sau când pot găsi mai multe surse de hrană în altă zonă, se mută în acea parte care este sigură și unde există hrană abundentă.

Deci, ce putem face dacă avem acești dăunători? Pur și simplu practicați o iginenă constantă. Aruncați în mod regulat coșul de gunoi. Îndepărtați deșeurile și ștergeți scurgerile de pe masa, de pe chiuvetă, blaturi de masă, măsuțe de cafea etc. Depozitați alimentele în recipiente sigilate. Sigilați fisurile și crăpăturile.

Folosiți articolul următor pentru a aprofunda despre acest dăunatori.