Cum alegi o firma dezinsectie potrivita pentru tine ?

In cazul in care gradul de infestare este ridicat, curatenia si produsele din comert nu vor mai putea face fata. In aceasta situatie singura solutie este sa apelezi la o firma dezinsectie profesionista.

Ca orice serviciu pe care il cauti acesta ar trebui sa se bazeze pe calitate si pe valoare. Costurile si competenta firmei sunt si ele importante. In orice caz, costul lucrarii n-ar trebui sa fie niciodata factorul determinant, ci important este ca serviciul sa fie competent. Daca pesticidele folosite nu sunt cele corecte, sanatatea si proprietatea ta pot avea de suferit.

Nu te grabi/Fa-ti temele

In momentul in care descopera aparitia gandacilor, majoritatea oamenilor vor sa scape de ei imediat. Dar, oricat de grava ar fi problema, nu va grabiti sa apelati la prima firma de dezinsectie care va sta in cale. Ideal ar fii sa obtii costuri estimative de la cateva firme, aceste costuri fiind comunicate telefonic gratuit de catre majoritatea firmelor.
firma dezinsectie

 

Intrebari pe care le poti adresa potentialelor firme de deratizare

De cat timp va aflati in domeniu?

Puteti sa-mi oferiti o lista de referinte, recenzii, opinii ale clientilor?

Persoana care va aplica substantele este certificata si licentiata?

Puteti sa-mi oferiti o copie a tuturor aprobarilor de functionare?

Aveti grija la firmele care :

  • Nu au listat niciunde un numar de telefon valid
  • Vand serviciile din usa in usa sau urmaresc persoane varstnice care locuiesc singure
  • Isi fac aparitia pe neasteptate si iti arata insecte pe care le-au gasit in casele vecinilor
  • Pretind ca detin o formula secreta anti-insecte. Toate pesticidele trebuiesc autorizate sanitar veterinar
  • Te preseaza sa semnezi un contract¬†
  • Pretind ca au solutie pesticid de la o lucrare anterioara si te vor taxa mult mai putin

Alte aspecte de luat in calcul

Unele firme de deratizare ofera contracte pentru un singur tip de daunator. Aceste tipuri de contracte sunt necesare pentru depozitele care primesc des paleti infestati cu gandaci. Un contract incheiat cu o firma de deratizare ar trebui sa includa inspectii periodice, iar pesticidele nu ar trebui aplicate decat in cazul in care daunatorii sunt prezenti si nu mai pot fi controlati prin alte mijloace.

Alt aspect ar fi sa te interesezi daca firma este responsabila pentru deteriorarea caminului in urma aplicarii pesticidelor.

 

In cazul in care firma de deratizare va roaga sa va ocupati de cateva aspecte inainte si dupa aplicarea pesticidelor, ideal ar fi sa cooperati si sa urmati instructiunile. De exemplu:

  • In cazul in care exterminatorul va roaga sa indepartati obiectele personale de pe podea, sa goliti cabinetele din bucatarie si sa tineti animalele deoparte, asigurati-va ca faceti asta inainte ca¬†acesta sa ajunga la dumneavoastra acasa.
  • Nu lasa copii sau animalele pe suprafata tratata. Asteapta pana pesticidul s-a uscat.
  • Acvariile ar trebui indepartate din incaperile in care se executa dezinsectie.

O cooperare buna intre tine si firma dezinsectie te va ajuta sa scapi de daunatori.

Pesticidele sunt toxice si pot cauza probleme de sanatate. Ia masuri de precautie in a alege o firma potrivita tie si pentru a avea grija de caminul tau.