Cum să scapi de un cuib de viespi: Un ghid pentru a face procesul mai ușor

Viespile au fost observate în jurul casei dvs. și probabil că își fac cuibul în apropiere. Aceste insecte enervante pot fi o pacoste, dar sunt și benefice, deoarece ajută la controlul afidelor și al altor dăunători. Dar asta nu înseamnă că trebuie să vă împrieteniți cu viespile. Dacă vedeți un cuib de viespi în curtea dumneavoastră, ar putea fi timpul să apelați la un exterminator. Continuați să citiți pentru a afla cum să scăpați de un cuib de viespi.

Aflați cum ajută viespile ecosistemul

După cum am menționat, viespile sunt benefice, deoarece ajută la controlul altor dăunători. Ele fac acest lucru prin vânătoarea de hrană și prin distrugerea cuiburilor altor insecte. Cu toate acestea, unii oameni nu vor să suporte comportamentul agresiv al viespilor. Dacă sunteți una dintre aceste persoane, este important să știți că îndepărtarea cuiburilor se poate face și fără a ucide viespiile. Dacă aveți de gând să îndepărtați un cuib din casa dvs., documentați-vă bine înainte, important fiind să cunoașteți toate implicațiile.

Folosiți un spray cu oțet pentru a scăpa de viespi

Unul dintre primii pași pentru a scăpa de un cuib de viespi este eliminarea oricăror surse de hrană care le-ar putea atrage. Viespile sunt atrase de substanțele zaharoase și le poate fi greu să zboare dintr-o zonă. Este recomandat să îndepărtați fructele din copaci și să păstrați coșurile de gunoi bine acoperite pentru a scăpa de orice viespe înainte ca acestea să înceapă să cuibărească.

Atunci când vedeți un cuib de viespi, folosiți un spray cu oțet, urmând acești pași:

1) Găsește un recipient cu capac care să aibă suficient spațiu pentru a conține apă și oțet.

2) Umpleți recipientul până la jumătate cu oțet alb distilat sau oțet de mere.

3) Umpleți cealaltă jumătate a recipientului cu apă.

4) Închideți bine capacul, astfel încât să nu aveți nicio scurgere în timp ce pulverizați.

5) Pulverizați curtea într-o singură direcție sau în fiecare centimetru dacă nu se anunță vânt sau ploaie în curând.

6) O singură aplicare nu va ucide toți adulții, dar îi va opri din reproducere timp de aproximativ 3 luni. Repetați săptămânal, după cum este necesar, până când populația scade sub 5 adulți pe picior pătrat (1/10 acru).

Închideți fisurile și crăpăturile pentru a ține viespile la distanță.

Nu lăsați viespile să vă invadeze casa. Dacă găsiți un cuib pe proprietatea dvs., sigilați toate fisurile sau crăpăturile prin care acestea ar putea intra în spațiul dvs. de locuit. Acest lucru este important deoarece, odată ce viespile sunt în casa dvs., este greu să scăpați de ele.

Concluzie

Viespile fac parte din ecosistem și ajută la polenizarea plantelor. Cu toate acestea, s-ar putea să nu doriți să le aveți în casa dumneavoastră. Să scapi de un cuib de viespi poate fi dificil, dar sperăm că acest articol să te ajute.