Cum sa tii la distanta puricii de casa ta

Dezinsectie purici – metoda prin care ca orice posesor (stapan) de animale vrea sa tina departe puricii de animalul sau de companie si cu atat mai mult de casa lui.

Infestarile pot dura intre cateva saptamani si cateva luni de zile, de aceea este nevoie de cateva metode de precautie pentru a avita aceste neplaceri ce pot provoca un discomfort imens.

1. Aplica metode de dezinsectie in jurul casei, in curte 

dezinsectie purici

Primul pas in apararea contra puricilor este prevenirea stabilirii acestora in gradina casei tale.

Daca locuim la curte trebuie sa pastram iarba tunsa; iarba mare si deasa poate reprezenta un adapost pentru purici sau capuse. Pastrand iarba tunsa in permanenta, puricii nu vor mai avea unde sa se ascunda.

Trebuie in acelasi timp sa avem grija ca niciun alt animal strain sau salbatic sa patrunda in curtea casei noastre pentru ca acestea sunt purtatoare de purici si evident vor lasa si prin curtea noastra cativa, care, cu timpul se vor inmulti si ne vor afecta comfortul.

Trebuie sa avem grija la crengile copacilor, sa le taiem atunci cand ajung sa fie foarte aproape de gard sau  casa/mansarda pentru a nu da sanse animalelor salbatice sa patrunda in interiorul caminului noastru.

De asemenea trebuie sa avem mare grija sa sigilam/astupam orice orificiu sau cale de acces oricat de mica ar fi aceasta pentru a nu da ocazia animalelor salbatice sa patrunda sau sa se adaposteasca pentru o anumita perioada de timp in jurul/interiorul caminului nostru.

De notat este faptul ca razele soarelui si lumina ucid larvele puricilor, asta inseamna ca trebuie sa avem in permanenta o larga cale ce acces a soarelui asupra curtii noastre.

De asemenea putem folosi spray-uri speciale impotriva puricilor(dezinsectie purici), spray-uri pe care le putem cumpara de la magazine de specialitate.

Articolul următor vă poate ajuta să scăpați singur de puricii prezenți pe caine sau pe pisica dumneavoastră.

       2. Prevenirea practicadezinsectie purici

Multi dintre posesori de animale de companie folosesc tratamente speciale impotriva puricilor si capuselor. Cand ajungem in preajma casei este foarte important sa folosim o perie pe care sa o trecem cu grija prin blana(haina) animalului pentru a inlatura eventuala prezenta a puricilor.

Daca avem un animal cu blana mare, aceasta poate constitui un adapost perfect pentru purici sau capuse, asadar trebuie sa luam in considerare tunderea animalului in perioada calda a anului.

      3. Pastrarea curateniei in casa

Dezinsectie purici – A avea purici in casa nu inseamna neaparat ca avem o casa murdara sau ca nu am pastrat o curatenie corespunzatoare ci doar ca nu am acordat destula atentie anumitor zone prin care puteam face mai putin probabila aparitia puricilor.

Atunci cand aspiram trebuie sa insistam la plinte si in locurile mai putin tranzitate pentru ca puricii se feresc in general de locuri aglometare si prefera locurile adapostite si ferite de lumina. Trebuie neaparat sa avem grija sa schimbam sacii aspiratorului foarte des pentru ca acesta nu omoara puricii, ci doar ii depoziteaza. Spalarea frecventa (de preferat saptamanal) a  culcusului animalului si a jucariilor acestuia cu apa fierbinte pentru a inlatura ouale puricilor.

       4.  Tratarea si prevenirea infestarilor dezinsectie purici

In cazul in care puricii ne invadeaza caminul trebuie luate masuri imediate impotriva acestora in scopul eliminarii cat mai rapide. In primul rand aspirarea cat mai temeinica a covoarelor din toata casa urmata obligatoriu de aruncarea sacului deoarece ouale si larvele vor continua sa se dezvolte in sac. In cazul in care alegem sa utilizam un insecticid sau sa apelam la o firma specializata in dezinsectie, curatarea covoarelor este foarte importanta deoarece va permite insecticidului sa patrunda cat mai adanc in interiorul covorului.