Ai găsit niște pete maro roșiatice inexplicabile pe așternutul tău? A fost mușcat în timp ce dormi? Și te-ai întrebat vreodată dacă ploșnițele de pat trăiesc în altă parte decât salteaua ta?

Aflați tot ce trebuie să știți despre unul dintre cei mai detestați dăunători din Romania, inclusiv cum și de ce îi exterminăm, folosind ghidul nostru complet.

Dacă doriți să solicitați ajutorul pentru deratizare plosnite vă putem ajuta!

De unde vin ploșnițele de pat?

Plănițele de pat sunt experți în călătorii.

Nu este întotdeauna evident de unde provin, dar de obicei pot fi introduse în proprietatea dvs. după ce s-au atașat de bagaje, genți, haine sau prin mobilier la mâna a doua și chiar laptopuri.

Plănițele de pat sunt mici și agile, evitând detectarea târându-se în locații ascunse.

De asemenea, ploșnițele de pat se pot muta dintr-o cameră în alta în căutarea hranei sau după împerechere. Aceasta înseamnă că infestarea dumneavoastră ar fi putut veni de la o proprietate învecinată dacă locuiți într-o clădire cu mai multe locuințe.

Ce mănâncă ploșnițele de pat?

Plănițele de pat trebuie să se hrănească cu sângele unui animal gazdă. Un fapt interesant despre ploșnițele de pat este că pot supraviețui luni întregi fără să se hrănească.

Deși preocuparea noastră principală ar fi ploșnițele de pat care se hrănesc cu sânge uman, ele se hrănesc și cu sângele altor animale și sunt un parazit binecunoscut al liliecilor.

Deratizare ploșnițe

Pentru o suspiciune de infestare a ploșnițelor de pat, vă recomandăm insistent să acționați imediat, contactând o companie profesionistă de deratizare ploșnițe .

Este foarte puțin probabil ca autotratarea unei infestări de ploșnițe de pat cu pesticide de amatori să aibă succes.

Un alt dezavantaj este că produsele pentru amatori pot, în multe cazuri, agrava infestarea, determinând ploșnițele de pat să migreze în alte camere din casă sau chiar în proprietăți adiacente.

Un profesionist instruit va avea cunoștințele tehnice necesare, plus acces la o gamă de produse și echipamente de uz profesional care nu sunt disponibile publicului.

Dacă găsiți ploșnițe, există câteva lucruri pe care le puteți încerca să eliminați ploșnițele și ouăle din bagaj, îmbrăcăminte și lenjerie de pat.

Spălați totul la o temperatură fierbinte (60°C); se usucă la cald timp de cel puțin 30 de minute; sau puneți totul într-o pungă și apoi la congelator cel puțin trei zile.

Controlul profesional al dăunătorilor

Tehnicienii noștrii primesc o mulțime de apeluri pentru a trata proprietățile ploșnițelor de pat – așa că, dacă aveți probleme, nu sunteți singuri!

Primul lucru pe care ar trebui să-l știți este că o anchetă a insectelor de pat este un proces foarte invaziv. Un profesionist nu va lăsa piatra neîntoarsă în căutarea unor dovezi ale ploșnițelor de pat, care includ patul dvs. și interiorul noptierelor sau sertarelor.

Tratamentul standard pentru orice spatiu infestat este aplicarea unui insecticid rezidual, fie sub forma de spray lichid, fie sub forma de pulbere. Insecticidul se aplică pe toate suprafețele podelei.