Dăunătorii pot fi o pacoste indiferent de modul în care îi priviți. Aceștia sunt neigienici pentru a-i avea în jur, pot răspândi boli și infecții și pot fi potențial otrăvitori, în special păianjenii. Nu numai că păianjenii sunt periculoși, dar pot fi extrem de enervanți și greu de scăpat de ei. Pânzele lor sunt aproape invizibile și frustrante, mai ales atunci când ajung în părul tău. A învăța cum să preveniți pânzele de păianjen și păianjenii vă poate ușura viața acasă.

Moduri naturale să scapi de păianjeni și pânzele de păianjen

Având în vedere că un agent de combatere al dăunătorilor ar folosi substanțe chimice dăunătoare care ar putea avea efecte secundare asupra dvs. și a familiei dvs., scăparea de acești dăunători prin aceste mijloace poate să nu fie întotdeauna răspunsul. Deci, acest lucru înseamnă că opțiunile organice sunt cele mai sănătoase. Iată un ghid despre cum să scapi de păianjeni:

 1. Sigilați fisurile din pereți
  Cel mai simplu mod de a scăpa de păianjeni este să îi împiedici să intre în casă. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți cum pătrund în casă. Cea mai obișnuită modalitate prin care păianjenii au acces la casa ta este prin micile fisuri și goluri din uși și ferestre. Puteți împiedica păianjenii să vă acceseze casa folosind pur și simplu un pistol de etanșare cu silicon pe marginile ferestrelor și pe orice crăpături ale ușilor. Folosiți acest pistol pe firele și cablurile care duc în exterior. Utilizați plasă de sârmă în jurul oricăror deschideri, cum ar fi orificiile de ventilare sau un coș de fum. Acest lucru ar trebui să-i țină departe de casă în majoritatea cazurilor.
 2. Lumini stinse
  În majoritatea cazurilor, păianjenii intră în casa ta în căutare de hrană. Preferința lor pentru masă – alte insecte. Paianjenii sunt cel mai frecvent atrași de lumini, deci asigurați-vă că după o oră rezonabilă, opriți toate luminile exterioare. Pentru luminile de interior, încercați să utilizați filtre opace. Acest lucru va ține la distanță majoritatea paianjenilor.
 3. Scăpați de dezordine
  Când vă gândiți cum să curățați pânzele de păianjen din casă, curățenia este din nou cheia. La fel ca exteriorul cu plante și frunze, interiorul fiind lipsit de dezordine ajută la îndepărtarea locurilor ascunse pentru păianjeni. Asigurați-vă că veți continua să dezlipiți mormanele de ziare rătăcite, hainele nespălate și alte obiecte în care se pot aventura. Acest lucru nu le va oferi niciun loc unde să se ascundă. Când îi vedeți, puteți pur și simplu să scoateți păianjenii din casa dvs.
 4. Îndepărtați acele plante
  Păianjenii se ascund în plante, frunze și pietre. Îndepărtați-le din apropierea intrărilor casei dvs. și acestea nu ar trebui să aibă unde să se ascundă. Păianjenii nu sunt cele mai curajoase insecte. De obicei se ascund, prind și își mănâncă prada. Îndepărtați vegetația de lângă ușile și ferestrele casei pentru a vă asigura că nu au acces la interiorul casei.
 5. Praful regulat
  Când vă gândiți cum să eliminați pânzele de păianjen, modul clasic funcționează cel mai bine. Îndepărtați praful și curățați-vă regulat casa. Acest lucru nu permite unui păianjen să construiască o rețea. Acest lucru le reduce tehnicile de vânătoare și, la rândul lor, îi împiedică să rămână în casa ta. Îndepărtați capacitatea de a prinde și ucide prada și se vor îndrepta spre noi terenuri de vânătoare. Îndepărtarea în mod regulat nu doar ține pânzele la distanță, ci asigură și curățarea de alte insecte care atrag alte belele în căminul vostru.
 1. Curățați hrana lor
  Prevenirea prăzii este cel mai bun mod de a împiedica vânătorul să aibă acces la casa ta. Păstrarea vaselor curate nu va atrage muște, țânțari și alte târâtoare. Este ca și cum ai pune o masă gourmet cu cinci feluri în fața unui păianjen și i-ai cere să mănânce gratuit. Spălați vasele imediat și vă veți economisi de multe probleme.
 2. Scăpați de resturile de mâncare
  Un alt motiv pentru care insectele se adună acasă ar putea fi cantitatea de resturi de alimente. Curăță și/sau frigorifică resturile. Resturile atrag numeroase insecte care poartă boli și infecții, inclusiv păianjeni care vânează alte insecte pentru hrană. În afară de igiena generală, asigurarea faptului că nu aveți resturi de alimente, previne și infestarea cu păianjeni.
 3. Spray de mentă
  Uleiurile esențiale de mentă sunt ușor disponibile pe majoritatea site-urilor de comerț electronic și a magazinelor locale. Ele sunt cele mai periculoase pentru păianjeni. Umpleți o sticlă de pulverizare normală cu apă și adăugați 25 de picături de uleiuri esențiale de mentă. Pulverizați acest mix peste tot în casă, pe mobilier și perdele. Acest lucru îi va trimite pe acei păianjeni să alerge în direcția opusă casei tale.
 4. Ulei de eucalipt
  Similar uleiurilor esențiale de mentă, păianjenii nu pot tolera eucaliptul. Uleiurile esențiale de eucalipt au un număr mare de beneficii. Ei combat răceala obișnuită și ajută la detoxifierea porilor corpului. Unul dintre beneficiile neecunoscute ale utilizării uleiurilor esențiale de eucalipt acasă este acela că acestea previn infestarea păianjenilor. Pur și simplu utilizați tehnica menționată mai sus pentru uleiurile esențiale de mentă și fie înlocuiți menta cu eucalipt, fie adăugați-o la preparatul de mentă. Acest lucru va face casa dvs. anti-păianjeni
 5. Ulei de arbore de ceai
  Un alt ulei esențial care sperie păianjenii, uleiul esențial de arbore de ceai este excelent și pentru pielea ta. Pur și simplu adăugați ulei de arbore de ceai la amestecul menționat mai sus sau aplicați câteva picături direct peste mobilier, hainele voastre și chiar pe voi înșivă.
 1. Oțet
  Posibil cel mai ușor accesibil remediu la domiciliu pentru prevenirea păianjenilor. Se știe că oțetul ține păianjenii departe, deoarece îl disprețuiesc mai mult decât pisicile disprețuiesc o baie fierbinte! Mirosul oricărui tip de oțet le va da fiori. Adăugați o jumătate de sticlă de oțet la o jumătate de sticlă de apă și pulverizați în jurul casei. Dacă vedeți un păianjen, pulverizați-l pe păianjen. De asemenea, puteți adăuga boluri de oțet în colțurile întunecate ale casei pentru a ține păianjenii departe.
 2. Nucile
  Această gustare sănătoasă de prânz este, de asemenea, considerată un factor de descurajare al păianjenilor. Păianjenii nu suportă nucile, se tem de ele. Motivele sunt necunoscute, dar, ca un factor natural de descurajare a infestărilor cu păianjeni, puteți așeza un castron de nuci în colțurile casei. Dacă dați peste păianjeni într-o anumită zonă, plasați-le și acolo. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de ele.
 3. Lumini de noapte roșii
  În timp ce gândacii sunt de obicei atrași de lumini puternice, păianjenii trăiesc în întuneric. Nu se pot descurca cu lumina. Deci, un compromis ar fi o lumină de noapte roșu închis. Acest lucru ține prada departe și îndepărtează întunericul camerei, făcându-l nelocuibil pentru păianjeni.
 4. Coji de lămâie
  Lămâile nu sunt utile doar pentru sucuri sau ca “pansament” la o gustare. Se presupune că lămâia păstrează păianjenii departe. Se crede că natura citrică a cojii în sine are o caracteristică respingătoare. Deci, curățați niște lime sau lămâie, așezați zilnic cojile în colțul casei dvs. și scăpați de păianjeni.
 5. Plantele citrice
  Asemănător cu plasarea cojilor în jurul casei dvs., dacă aveți plante citrice în grădina dvs., puteți păstra păianjenii să nu intre în proximitatea casei dvs. Deși nu îi poate împiedica să intre complet în proprietate, poate reduce frecvența cu care intră.

Metode verificate de combatere a dăunătorilor
În timp ce remediile casnice sunt cea mai sigură opțiune, în cazul unei infestări în masă, poate fi necesar să utilizați metode testate și verificate. Iată câteva dintre aceste metode pentru a vă ajuta să păstrați libera casa de paianjeni.

 1. Insecticid pe bază de plante
  Un insecticid este practic o formă de pesticid care ucide toate insectele și insectele, care includ păianjenii, desigur! Acest lucru, la rândul său, îi împiedică să intre în casa ta. Deși se știe că insecticidul non-bio funcționează mai bine, opțiunea pe bază de plante este mai bună pentru sănătatea ta.
 2. Aspirare
  Aspirarea regulată a casei va atrage păianjenul și pânzele sale în pungile de aspirator, iar acesta este un mod eficient de a reduce la minimum prezența păianjenului în casă, în timp ce curățați în mod regulat. Acest lucru ajută și la prevenirea pânzei, care păstrează păianjenii departe.
 3. Exterminator
  Uneori, cel mai bine este să căutați ajutor profesional. Dacă infestarea depășește doua sau trei zeci de păianjeni, poate fi timpul să chemați exterminatorul pentru a vâna și a ucide toți târâtorii din casa dvs.

În timp ce păianjenii nu vă pot face rău, se înțelege că numai anumite specii, cum ar fi tarantula sau păianjenii văduva neagră, sunt în general periculoși. Când incercați să scăpați de păianjeni, luați în considerare opțiunea neletală dacă nu sunt păianjeni otrăvitori sau dacă sunt prezenți în număr mai mic.

În cazul în care te-a mușcat un paianjen urmărește următorul articol pentru a vedea cum să tratezi mușcătura de paianjen.