Toate gastropodele pot fi controlate în moduri similare, care pot fi clasificate în metode organice, naturale și chimice. Acest articol este despre cum să scapi complet de moluște și melci din case, grădini, plante în ghivece, rezervoare de apă, băi, iazuri și fântâni.

cum scap de melci

Motive pentru a scăpa de melci și melci

  • Nu sunt drăguți. Pentru unii, melcii și melcii sunt un ochi. Corpurile lor acoperite de mucus și urmele de nămol nu sunt plăcute ochiului. Și acesta este unul dintre motivele pentru care Îi ținem în afara casei și a grădinii, în special acolo unde se colectează în jurul rezervorului de apă, robinetului, acvariului, băii și iazului pentru pești.
  • Aceștia dăunează plantelor și culturilor. Mănâncă plante, deci pot reduce cu adevărat randamentul culturilor și le pot afecta pe cele ornamentale. Se hrănesc în principal cu frunze, ceea ce înseamnă că pot fi o amenințare reală în grădina dvs. de legume cu frunze.
  • Ei pot face ravagii asupra apei. Melcii și moluștele lângă iazuri sau alte ape din grădina dvs. pot fi dăunătoare în mai multe moduri. În primul rând, dacă moluștele sunt parazite, pot ucide peștii. În al doilea rând, dacă sunt lăsați să se reproducă fără control, concurează pentru resurse. În al treilea rând, pot înfunda filtrele și conductele rezervorului, bazinului sau iazului.
  • Găzduiesc paraziți. Unele dintre moluște sunt gazde de paraziți și microorganisme mortale. Alți gastropode poartă viermi paraziți care cauzează bilharzia.

Melcul de grădină comun va mesteca frunzele fragede ale plantelor, care, în cel mai bun caz, arată inestetic și, în cel mai rău caz, vor ucide planta. Dacă acești mici creaturi v-au făcut să vă întrebați: „Cum să scap melci în grădină?” atunci ești la locul potrivit. Ne vom uita la eliminarea efectivă a melcilor și la controlul organic al melcilor.

Ce este melcul de grădină comun?

Șansele sunt, dacă aveți melci în grădina dvs., este melcul de grădină comun, numit și melcul de grădină maro. Numele științific este Helix aspersa. Melcul de grădină comun poate fi identificat prin coaja sa rotunjită maro și corpul său gri.

Cum să controlați melcii de grădină

Iată cele mai frecvente metode pentru a scăpa de melci în grădină:

Introduceți prădători – Un control eficient al melcilor este introducerea sau încurajarea prădătorilor. Faceți grădina dvs. prietenoasă pentru șerpi mici, cum ar fi șarpele de jartieră. Acești șerpi se bucură să mănânce melci de grădină, precum și alți dăunători de grădină. Puteți, de asemenea, să începeți să îngrijiți rățuște sau găini. Melcii vor deveni hrana acestor păsări.

Așezați granulele – Multe substanțe granuloase vor face melcii să fie respinși. Substanțele granuloase vor tăia corpul melcului, ceea ce va duce la rănirea acestuia. Cojile de ou zdrobite, nisipul sau pământul de diatomee stropite în jurul plantelor pe care melcii de grădină le preferă vor descuraja și, în cele din urmă, vor ucide acești dăunători.

Instalați capcane – O capcană obișnuită pentru melci poate fi o farfurie sau vas umplut cu bere. Pur și simplu umpleți o tigaie sau pahar nu prea adânc cu bere și lăsați-l peste noapte. Melcii vor fi atrași de bere și se vor îneca în ea. Berea va trebui înlocuită la fiecare câteva zile pentru a rămâne eficientă. O altă capcană poate fi să instalezi un obiect plat într-o locație întunecată, răcoroasă și umedă, loc perfect unde melcii se pot strange. Puteți utiliza o scândură, o bucată de covor sau o cârpă groasă pentru a crea acest mediu. Udați zona, apoi așezați obiectul deasupra zonei umede. Întoarceți-vă peste câteva zile și ridicați obiectul plat plin de melci. Puteți recolta și distruge melcii ascunși.

Bariere – Printre repelenții eficienți ai melcilor se numără barierele. Acest control organic al melcilor înseamnă a pune ceva în calea melcilor. Sârmă de cupru, vaselină, chiar și o plasă curbată spre exterior, va ajuta la respingerea melcilor de grădină de plantele dvs.

Acum că știți mai multe despre cum să controlați melcii de grădină cu ajutorul acestor repelenți eficienți ai melcilor și cu controlul organic al melcilor, vă puteți asigura că acei micuți nu vă vor deranja niciodată plantele.