Să începem prin clarifica un lucru: acarienii de praf nu mușcă de fapt! Ceea ce s-ar putea să vă confruntați (și să considerați ciupitură de acarieni de praf) este de fapt o alergie la acarieni, care se manifestă ca o erupție roșie și cu mâncărime. Nu cum te așteptai, nu?

Acum că am lămurit acest lucru, probabil că începi să te întrebi ce sunt de fapt acarienii de praf și cum pot ajunge în casa ta. Vom descompune toate acestea, alergiile la acarieni, eforturile de remediere și multe altele.

Ce sunt acarienii?

Acarienii sunt insecte microscopice care trăiesc în mediul înconjurător. Ei sunt adesea confundați cu păianjenii, deoarece acestea au aceeași formă și dimensiuni micuțe. Acești insecte pot fi de mai multe tipuri: acarienii de mâncare (care se hrănesc cu substanțele organice din alimentele noastre), acarienii domestici (care trăiesc în casa noastră) și ceilalți, a căror existența este probabil necunoscută de majoritatea oamenilor. Aceste insecte se pot dezvolta în interiorul casei și pot fi prezente pe orice suprafață.

Acarienii sunt mai activi în timpul nopții, dar pot fi văzuți și în timpul zilei. Este posibil ca eu sa te fi confundat între acarienele de mâncare și acarienii domestici? Nu-mi face griji, este foarte frecvent ca oamenii să facă această greșeală!

Poți fi alergic la acarienii de praf?

Acarienii sunt mici, dar foarte periculoși. Aceste insecte pot provoca o serie de boli, printre care alergii și astm.

Aceste boli sunt provocate de un tip de substanță produsă de acarieni, numită allergen. Foarte multe persoane se confruntă cu acest lucru. Este posibil ca tu să fii printre ei?

Totusi ce este o alergie? Alergia este una dintre cele mai frecvente boli din lume și se referă la reacția exagerată a organismului la anumite substanțe, cum ar fi polenul, muștele sau acarienii. Dacă te confrunti cu această problemă, atunci urmează sfatul nostru: începe să-ți faci analizele pentru a determina cauza bolii!

Unele simptome pot include:

  • Strănut
  • Tuse
  • Picurare postnazală
  • Curge/nas înfundat
  • Ochi care te mănâncă, lăcrimați
  • Piele rosie, mancarime
  • Mâncărime în gât

Cum scapi de acarieni?

Există o mulțime de moduri prin care poți scăpa de acarieni. Dar dacă ai alergie, atunci trebuie să eviți să ajungi în contact cu acestea. Aici găsești câteva soluții:

1. Să nu fii în camerele de zi pline de praf

Acarienii se pot găsi în orice loc, atât în interior, cât și în exterior. La fel ca toți oamenii, aceste insecte au nevoie de hrană și apă. De aceea, dacă nu vezi nimic care le-ar putea oferi acest lucru, atunci e posibil să nu se ajungă la tine!

2. Să folosești un aspirator cu filtre pentru a curăța podeaua din casă

O problemă importantă este ceea ce vedeți pe jos. Acest lucru este ușor de rezolvat, dacă folosești o aspirator cu filtre! De asemenea, este important să înveți să folosești aspiratorul cu filtre, cât mai repede posibil.

3. Să aplici un insecticid de acasă

Acarienii sunt deseori ușor de văzut, asa ca puteți acționa în următorul fel! O combinație prin care poți scăpa de acarieni este folosirea unui aspirator cu filtre și apoi aplicarea unui insecticid.

Concluzie:

La fel ca multe alergii, puteți găsi ameliorarea simptomelor cu medicamente precum antihistaminice, decongestionante sau medicamente sau injecții pentru alergii prescrise de medic. Pentru mai multe informații, consultați-vă cu medicul dumneavoastră.