Puricii sunt niște micuți sugători de sânge vorace care pot provoca o infestare serioasă în casa dumneavoastră. Atunci când există hrană, apă și căldură din belșug, se pot înmulți rapid, mai ales dacă aveți o pisică de interior sau un animal de companie care călătorește sau stă în casă. Iar singura modalitate de a scăpa de purici este să îi împiedici să se înmulțească în primul rând.

Din fericire, există o mulțime de opțiuni de respingere a puricilor disponibile pentru a ține la distanță acești mici autostopiști. În timp ce metodele naturale au dezavantajele lor, în special pentru persoanele care suferă de alergii, majoritatea produselor chimice sunt sigure și eficiente. Dar nu toate sunt create la fel, motiv pentru care este atât de important să urmați instrucțiunile de mai jos. Iată ce trebuie să știi despre cum să ții puricii departe de pisica sau câinele tău.

Ce urăsc puricii: Utilizarea metodelor naturale

Una dintre cele mai bune modalități de a ține puricii departe de animalul dvs. de companie este să folosiți metode naturale. De fapt, există o serie de alternative sănătoase, cum ar fi șampoanele pe bază de plante și uleiurile esențiale. Există, de asemenea, produse pe care le puteți amesteca chiar la domiciliu, folosind ingrediente pe care le puteți avea la îndemână. Mai jos sunt doar câteva dintre cele mai bune metode naturale pentru a controla populația de purici din casa ta.

* Ulei de cedru: Uleiul de cedru este o modalitate sigură și eficientă de a alunga dăunătorii enervanți. Pur și simplu puneți batoane sau bile de săpun cu ulei de cedru în așternutul animalului dvs. de companie sau în jurul locurilor lor preferate. De asemenea, îl puteți combina cu ulei de nucă de cocos și îl puteți freca pe blana lor.

* Ulei de lavandă: Această opțiune fără parfum miroase frumos și va ține la distanță dăunătorii timp de ore întregi. Puneți câteva picături pe bile de bumbac sau pe covorașe repelente fără formaldehidă în apropierea locului unde animalul dvs. de companie doarme sau își petrece timpul.

* Spray de mentă: Puteți face un spray ușor, complet natural, amestecând apă cu extract de mentă sau uleiuri esențiale și pulverizând amestecul pe covoare, mobilă, lenjerie de pat și alte suprafețe pe care animalul dvs. de companie își petrece timpul jucându-se sau dormind.

Ce urăsc puricii: Utilizarea pesticidelor tradiționale

Pesticidele tradiționale sunt cea mai frecventă soluție pentru infestarea cu purici. Acestea ucid puricii și larvele lor prin atacarea sistemului nervos, împiedicându-i să se hrănească și, în cele din urmă, omorându-i. Este o modalitate eficientă de a scăpa de purici atât în exterior, cât și în interior. Cu toate acestea, este important să rețineți că majoritatea pesticidelor tradiționale nu sunt sigure pentru utilizarea în interior.

Dacă folosiți un pesticid tradițional pentru a scăpa de puricii de pe animalul dvs. de companie sau din casă, trebuie să vă asigurați că purtați mănuși și că vă spălați bine pe mâini după aplicare.

În plus, evitați să pulverizați orice pe suprafețele pe care se prepară sau se mănâncă alimente, mai ales dacă există un copil în casă. Acest lucru include orice zonă din apropierea locului unde doarme animalul dvs. de companie, precum și paturile de mobilier și covoarele.

Cum scapi singur de purici in casa

Concluzie

Acest ghid vă va ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul în care să vă păstrați cățelul fără purici.

O zgardă organică pentru purici este o alternativă excelentă la pesticide, iar dacă doriți să nu folosiți substanțe chimice pe animalul dvs. de companie, ar putea fi o idee bună să luați în considerare o zgardă care să respingă și căpușele. Există, de asemenea, remedii naturale care vă pot ajuta să țineți puricii la distanță, cum ar fi usturoiul și uleiul de neem.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții și mai simple decât tratamentele și pesticidele tradiționale, există castrarea sau sterilizarea animalului dvs. de companie. Și dacă nu sunteți pregătit pentru acest pas, există întotdeauna posibilitatea de a vă menține cățelul într-un regim de prevenire a puricilor și căpușelor.

În cele din urmă, nu uitați de mediul înconjurător. Puricii se dezvoltă în condiții calde și umede, unde animalele de companie petrec mult timp. Așadar, păstrați-vă casa curată, aspirați des și hrăniți-vă animalul de companie cu o dietă echilibrată pentru a ține la distanță acești purici enervanți.