Soarecii sunt foarte pretențioși, dar sunt deschiși la diversitatea meselor dacă alimentele lor preferate nu sunt ușor disponibile. Când sunt infometate, aceste omnivore vor mânca aproape orice pe care își pot pune labele anterioare, inclusiv gunoiul, compostul și hrana pentru animale de companie. Ei își vor mânca chiar și propriile materii fecale, deși nu va fi prima pe lista lor.

Pentru a înțelege mai bine aceste rozătoare – și pentru a afla ce atrage șobolanii la o casă – este de ajutor să aruncați o privire asupra obiceiurilor lor alimentare.

Ce mananca soarecii ?

În timp ce soarecii sunt hrănitori oportuniști care nu își întorc nasul la o masă gratuită, ei au preferințe. Deci, mai exact, ce mănâncă soarecii? În sălbăticie, se hrănesc adesea cu cereale, semințe, nuci, fructe și legume. De asemenea, ar putea mânca animale sau insecte mai mici, deși acest lucru poate fi mai puțin obișnuit, deoarece necesită vânătoare.

Ce atrage soarecii în curtea ta?

Soarecii, ca majoritatea animalelor, sunt după trei lucruri: hrană, apă și adăpost. Gândește-te la asta și privește bine curtea ta. Stivele de cărămizi sau lemne de foc și grămezile de moloz pot oferi soarecilor adăpostul de care au nevoie. Când vine vorba de apă, își pot potoli setea de la robinetele care curg, scurgerile de apă pluvială, locul unde se spala păsările și chiar bolurile pentru animale de companie.

Dar ce mănâncă soarecii în curtea ta? Probabil mult mai mult decât crezi. Pe lângă semințe și cereale, soarecii pot face mese din gunoi, hrană pentru animale de companie, fructe sau nuci căzute, grădini de legume și mormane de compost.

Ce atrage soarecii la o casă?

Dacă soarecii întâmpină dificultăți în a găsi o sursă de hrană în aer liber, se pot aventura în casa dvs. pentru a vedea ce fel de bufet oferiți. Acest lucru este valabil mai ales în lunile mai reci, când sursele lor naturale de hrană s-au uscat și au nevoie de adăpost.

Ce mănâncă soarecii în casa ta? Soarecii ar putea mânca orice mâncare de oameni, așa că există numeroase articole care ar putea atrage aceste rozătoare în casa ta. Alimentele atractive pot include cereale, ovăz, orez și legume care sunt depozitate în carton sau plastic subțire, precum și alimente pentru animale de companie păstrate în ambalajul original. De asemenea, vor scormoni prin coșurile de gunoi nesigilate și pot fi atrași de uleiuri și alte grăsimi care este posibil să nu fi fost curățate temeinic de blaturi, podele sau aparate.

AM NEVOIE DE AJUTOR CU SOARECII !!

Poate fi foarte dificil pentru proprietarii de case să scape singuri de soareci, deși puteți curăța casa și puteți pune capcane. Din acest motiv, cel mai bun pariu este să lucrezi cu o companie specializată în servicii de control al rozătoarelor și care știe cum să te ajute să scapi de soareci. Un tehnician calificat vă poate inspecta casa pentru a vedea ce ar putea atrage soarecii în casa dvs. și poate stabili un plan personalizat pentru a vă ajuta să preveniți și să controlați aceste animale.

Citeste mai mai multe informatii despre sobolani aici