Buburuzele sunt insecte mici, rotunde, roșii, cu pete negre. Pot avea alte culori, cum ar fi portocaliu, galben și negru, dar cea mai cunoscută specie este gărgărița cu șapte pete, care este roșie. Buburuzele sunt uneori numite gândaci de gărgări sau gândaci; și-au primit numele de la fermierii care s-au rugat Fecioarei Maria pentru protecția culturilor lor. Când afidele și alți dăunători le-au invadat culturile, gărgărițele au intrat și au mâncat gândacii și au salvat recoltele. Buburuzele sunt încă cei mai buni prieteni ai fermierilor și au un rol important în controlul afidelor și altor insecte. Deci știm că mănâncă afide, ce mai mănâncă gărgărițele?

Cum vânează gărgărițele?

Buburuza roșie caucaziană cu șapte pete cu pete albe și negre pe elitre, picioare lungi, antene s-au ridicat pe picioare în inflorescență verde
Buburuza roșie caucaziană cu șapte pete cu pete albe și negre pe elitre, picioare lungi, antene s-au ridicat pe picioare în inflorescență verde.

Într-un câmp de lucernă, o colonie de 1.000 de gărgări ronțăie afide minuscule care se află pe frunze. Afidele sunt insecte fără aripi, cu mișcare lentă, așa că nu este implicată o vânătoare complexă. Fără ascundere, așteptând ca o victimă nebănuită să treacă pe lângă. Buburuza zboară, găsește un loc plin de afide și se servește cina. Afidele vor folosi gravitația pentru a cădea de pe frunze pentru a scăpa, dar din moment ce gărgărițele pot zbura, de obicei le pot găsi.

Ce mănâncă Buburuzele?

O gărgăriță pe o floare de margaretă. Femelele gărgărițe pot mânca până la 75 de afide într-o zi, le place, de asemenea, să mănânce solz, gărgărițe și acarieni.
Buburuzele mănâncă în primul rând afidele, un tip de insecte mici, fără aripi. Aceasta se întâmplă pentru specii, habitat și locație. Dar, cu 5.000 de specii de gărgări, există unele variații. Există unele specii care se hrănesc cu polen și nectar, alte specii se hrănesc cu părți ale plantelor precum tulpinile. Unele specii, dacă nu găsesc afidele sau dacă afidele sunt absente, se pot hrăni cu ciuperci și mucegai. Un alt grup se va hrăni cu acarieni. Majoritatea gărgărițelor vor mânca ouă de insecte dacă întâlnesc și ele.

O listă completă cu ceea ce mănâncă gărgărițele:

 • Afidele
 • Gângănii care mănâncă plante
 • Acarieni
 • Polen
 • Nectar
 • Coșnițe
 • Ouă de insecte
 • Mucegai
 • ciuperci
 • Musculite
 • Plante (unele specii)

Cât mănâncă buburuzele?

Buburuzele adulte mănâncă toată ziua, sunt mai puțin active noaptea și pot consuma până la 5.000 de afide în timpul vieții! Durata de viață a unei gărgărițe este de 1-2 ani.

Ce le mănâncă pe gărgărițe?

Culorile și petele lor strălucitoare le amintesc prădătorilor că au un gust îngrozitor, așa că, nu le mânca! Au glande în articulații care emană un miros puternic și totuși unele animale încă vânează gărgărițele. Cel mai obișnuit prădător sunt păsările, dar în funcție de habitatul lor pot fi mâncate de broaște, libelule și păianjeni.