Posesorii de animale nu sunt străini la purici și problemele pe care aceștia le cauzează. Se poate întâmpla chiar să nu deții animale și să ai probleme cu aceste insecte. Există aproximativ 2000 de specii diferite de purici, iar majoritatea îi poți găsi pe pisici, câini, mamifere îmblănite și uneori chiar pe păsări.

Ciclu de viață al puricilor

Comparat cu ciclul de viață al altor insecte, acela al puricilor nu este chiar asa lung. Puricii trec din stadiul de ou, larva, pupa apoi în cel final de adult. Acest process poate dura între 2 sau 3 săptămâni și poate ajunge pana la câteva luni, totul depinzând de condiții.

Durata de viață a puricilor este, așadar, variabilă, aceștia reușind să trăiască într-o casă aproape un an, dacă condițiile sunt favorabile. În cazul în care puricii nu se mai pot hrăni dintr-o gazdă aceștia rezistă doar o săptămână.

Viața ca din “floare în floare”

Puricii adulți sar de pe gazde pe măsură ce acestea devin disponibile. Puricii supraviețuiesc cu sânge de animale și au nevoie doar de o masă pentru a începe să se reproducă. Un purice flămând va sări pe următorul animal pe care îl vede; acesta este motivul pentru care oamenii sunt adesea mușcați în jurul gleznelor.

Un purice adult va căuta o masă de sânge în primele 24 de ore după ce părăsește coconul. Va începe să se alimenteze în decurs de 10 secunde de la aterizarea pe o gazdă.

În ciuda nevoii lor de gazdă, un purice poate petrece până la 90% din viața sa pe suprafețele din apropiere. De obicei, ei nu fac salturi mari, dar este posibil să sară până la 30 centimetri înălțime – sau de aproximativ 200 de ori lungimea corpului lor.

Căminul perfect

O mare parte din ciclul de viață al puricilor depinde de temperaturile și umiditatea adecvate. Acestea se găsesc în mod obișnuit în covoare, pe mobilier tapițat sau în apropierea așternuturilor pentru animale de companie.

Puricii au nevoie de un mediu relativ umed pentru a “înflori”. Umiditatea mai mică de 50% și temperaturile mai mari de 35 grade Celsius vor ucide larvele de purici. Dacă bănuiți că aveți purici în curtea dvs., verificați locurile umbrite cu multă umiditate în apropierea zonelor de care animalul dvs. de companie se bucură.

Prevenirea și tratementul

Pentru a vă asigura că acești dăunători nu vă invadează casa este nevoie de un plan de atac multiplu.

Băile și îngrijirea corespunzătoare a animalelor de companie vor reduce numărul puricilor aduși în casa ta.

Schimbarea sau spălarea frecventă a așternutului pentru animale de companie, aspirarea suprafețelor și aruncarea pungilor pentru aspiratoare vor face, de asemenea, casa dvs. mai puțin prietenoasă cu puricii. Ouăle și larvele de purici sunt capabile să se dezvolte în interiorul sacului aspiratorului și să reinfesteze locuința.

Aspirarea, poate elimina până la 30 la sută din larve și 60 la sută din ouă de pe covor. De asemenea, le va elimina sursa de hrană.

În plus față de aceste metode, poate fi util să folosiți gulere de purici sau tratamente la animalele de companie din interior și din exterior. Este recomandat să vă tratați casa și curtea pentru purici în același timp în care aplicați tratamentul animalelor de companie. Există o mare varietate de opțiuni naturale și artificiale disponibile. Dacă doriți să aflați cele mai eficiente moduri de a trata puricii în casa sau curtea dvs. precum și animalele infestate avem un articol complet despre acest subiect.