Cea mai rea parte a coșmarului legat de gândaci este când i-ai văzut târându-se, i-ai surprins mâncând mâncarea ta. Îți dorești doar să plece.

Cât trăiesc gândacii de bucătărie? Atâta timp cât îi lași.

Vom explora durata de viață a gândacului de la naștere până la moarte, vom explica ce o poate scurta și vă vom arăta cum să nu mai așteptați și să începeți să scăpați de gândaci astăzi.

Gata? Haideți sa vedem!

Durata de viață a unui gândac: de la ou până la moarte


Partea inițială a vieții

Gândacul își începe viața ca un ou minuscul, unul din mai mult de cincizeci, ținut în interiorul unei carcase de ouă, numită ootecă. Gândacul de sex feminin își transportă carcasa de ouă timp de 1 până la 2 luni până cu puțin timp înainte de a oua. Apoi, atașează ooteca de o suprafață bine ascunsă.

Creștere

Gândacul bebeluș – numit nimfă – trece până la 10 stadii în drumul său spre maturitate. În fiecare dintre aceste faze, își vărsă exoscheletul și începe să crească unul mai mare. O nimfă nou-năpădită ar putea părea alb translucid înainte ca exoscheletul său maro sau negru să se dezvolte din nou.

Toate acestea progresează pe perioade de luni de zile, care variază de la specie la specie.

  • Gândacii germani se maturizează în aproximativ 2 luni.
  • Pentru gândacii americani durează aproximativ 600 de zile pentru a ajunge la maturitate.


În etapa sa finală, „tânăr adult”, nimfa gândacului seamănă cu părinții săi. În momentul asta îi vor crește aripile sale, dacă va avea. În acest moment, este gata să se alăture adulților … terorizând casele.

Maturitate

De îndată ce ajunge la maturitate, gândacul este gata să se împerecheze și să se reproducă. De asemenea, se află în apogeul vieții sale, explorând oricât se poate alimente – prin tomberoane, canalizari, depozite, băi și bucătării.

O zi în viața gândacului adult

Un gândac adult are 3 sarcini:

  • De a se ascunde. Gândacii își petrec majoritatea timpului ascunși. Chiar și gândacii complet dezvoltați se pot strecura în crăpături de dimensiunea lățimii unei monezi. Deoarece sunt foarte pricepuți să se ascundă, este dificil să ghiciți câți sunt cu adevărat. Unul sau doi gândaci văzuți liberi ar putea însemna zeci sau sute ascunși în pereți sau sub podea.
  • De a mânca. Dacă un gândac nu se ascunde, probabil că va căuta mâncare. Gândacii sunt în primul rând creaturi nocturni și își petrec cea mai parte a vieții în întuneric. Au nevoie de foarte puțină mâncare pentru a supraviețui, dar o caută zilnic și mănâncă aproape orice, inclusiv hârtie, legături de cărți, unghii și păr.
  • De a se împerechea. În cele din urmă, gândacii sunt făcuți pentru a se înmulți. Vă amintiți ooteca cu 50 de ouă în ea? Ei bine, o femelă poate produce 8 sau mai multe dintre aceste săculețe de ouă – dând viață la aproape 300-400 de descendenți!

Ce înseamnă pentru tine toată acea activitate

Pentru noi, această tevatură zilnică este pur și simplu ceea ce fac gândacii, ceea ce însemna probleme.

Acele excursii de la canalizare și scurgerile ale tomberonului lasă bacterii, viruși, ciuperci și protozoare care se agață de corpul lor. Apoi, când se întorc la tine acasă pentru a-ți mânca mâncarea, o depun pe rafturile tale, în sertarele tale și în mâncarea ta.

Și apoi sunt excrementele!

Deșeurile de gândaci sunt un alt mod în care gândacii aduc bacterii periculoase în casa ta. Toate micile pete negre pe care le-ai observat în ultima vreme? Sunt fecale pentru gândaci. Și, împreună cu toate carcasele de ouă, pot declanșa și reacții alergice și atacuri de astm.

Cât trăiesc gândacii; Sau, CÂND MOR?

Nu destul de curând …

Durata medie de viață a gândacului este de aproximativ 1,5 ani.

Dar durata lor de viață depinde în mare măsură de disponibilitatea alimentelor și a apei, de climă și habitat. Unele specii de gândaci îngheață. Alții cad în gura prădătorilor. Majoritatea gândacilor mor de deshidratare sau de foame.

Poți oare profita de această slăbiciune a lor? Ce se întâmplă dacă ai putea scăpa de gândaci, luându-le mâncarea și apa?

Cât poate trăi un gândac fără hrană și apă?

Aceste insecte pot trăi până la o lună fără să mănânce! Aceasta nu sună bine.

Cu toate acestea, sunt extrem de sensibili la deshidratare: un gândac nu poate supraviețui mai mult de o săptămână fără apă. Chiar și câteva zile fără nevoile de bază pot face un gândac lent pentru a supraviețui.

Când le luați hrana și apa, un gândac începe imediat să scadă greutate. Celulele sale mor într-un ritm mai mare. Mitoza – diviziunea celulară – încetinește cu până la 50% ca parte a răspunsului natural al insectei la lipsa de hrană și apă. Așadar câștigi!

Iată ce puteți observa după:

  • Activitate de gândaci redusă: Fără hrană și apă, gândacii devin slabi și letargici. Vor opri activitatea. Dacă observați o mulțime de gândaci, veți observa o diferență mare în câteva zile. Schimbarea unei infestări mici va fi mai greu de observat, dar, după câteva săptămâni, veți vedea cu greu gândaci vii.
  • Gândaci morți: Majoritatea vor muri în cuibul lor sau la vedere.


Deci, este posibil să îi faci pe gândaci să moară de foame?

Dacă acest lucru sună ca o soluție la problema dvs. de dăunători, amintiți-vă că gândacii mănâncă aproape orice. Aceste insecte au supraviețuit de peste 300 de milioane de ani datorită capacității lor de a elimina hrana și de a găsi apă aproape oriunde.

Dacă nu dormiți într-un laborator, este practic imposibil să-i înfometezi. Ar trebui să eliminați orice firimituri, resturi de gunoi și picături de apă. Și ar trebui să mențineți curățenie o lună sau mai mult!

Apoi, există problema ouălelor – igienizarea dvs. nu va avea niciun efect asupra puilor care așteaptă deja să clocească în pereți. Vor crește exact atunci când crezi că ai câștigat și vor apărea ca un al doilea val.

În cele din urmă, nu există nicio modalitate de a știi dacă câștigi. Este posibil să nu vedeți nici un gând mort, chiar dacă planul dvs. funcționează.

Pur și simplu cel mai bine citiți următorul articol despre soluții antigandaci puternică și dovedită.

Folosiți un sistem de control al dăunătorilor de ultimă generație, inspirat de profesioniști.