‘Carcalaci’ este un regionalism și înseamnă gândaci de bucătărie sau baie, gărgărițe, cărăbuși sau omizi.

Carcalacii sunt cea mai comună specie de gândaci din lume. Deși infestarea cu acești gândaci se produce și în căminele oamenilor, de cele mai multe ori aceștia preferă restaurantele, hotelurile sau subsolurile blocurilor.

Aspectul carcalacilor

Gândacii adulți pot fi recunoscuți după aspectul maroniu, femelele fiind mai închise la culoare decât masculii. Deși au aripi, nu le folosesc, dar preferă să fugă.

Semne ale infestației cu carcalaci

Carcalacii de bucătărie sau baie preferă să trăiscă în medii calde și umede, în apropierea unor surse de mâncare și apă. Locațiile preferate sunt bucătariile și băile. Adesea locurile infestate sunt acompaniate de fecale ale acestor gândaci. Fecalele vor semăna cu bucăți foarte mici de piper măcinat. În momentul în care infestația este mare, se poate simți și un miros de mucegai.

Cum scăpăm de carcalaci

Cea mai bună metodă preventivă pentru a nu avea probleme cu aceștia în primul rând, este să practici o curățenie constantă în baie și bucătărie. Evită să lași vase nespălate prin chiuvetă mai mult de 12 ore sau să lași pete de ulei sau sirop vărsat. Gândacii se pot reproduce extrem de rapid așa că vă recomandăm să luați măsuri îndată ce vedeți apariția lor.

Acest articol despre cum să scapi de carcalaci singur vă poate îndruma către un cămin curat și fără infestații.