Pot căpușele să supraviețuiască în apă?
Puteți merge la o piscină, puteți face un duș sau puteți sta într-o cadă, dar orice căpușă de pe corpul dvs. va supraviețui “bine merci”. Căpușele nu pot înota deloc. Corpurile și picioarele lor mici nu sunt construite pentru înot. Totuși, a fi scufundate sub apă nu este deloc o problemă pentru ele. S-a zvonit că unele căpușe căprioare (asa se numește specia) pot supraviețui fiind scufundate sub apă timp de două până la trei zile. Acesta este un timp îndelungat de petrecut sub apă!
Totuși, chiar dacă apa a fost eficientă la uciderea căpușelor, nu doriți să ucideți căpușa. Dacă o căpușă s-a înfipt în corpul tău, nu vrei să o ucizi. Uciderea căpușei crește riscul transmiterii bolilor de la căpușă în corpul dumneavoastră. Folosind pensete sau instrumente speciale de îndepărtare a căpușelor, apucați căpușa cât mai aproape de piele și apoi scoateți-o. Odată ce căpușa a fost îndepărtată, s-ar putea să simțiți nevoia să o eliminați pentru totdeauna, aruncând-o în toaletă. Evitați și ignorați acest îndemn interior.
Du-te și ia o pungă de plastic de sandviș și așează căpușa înăuntru. Dacă doriți s-o ucideți, puteți să o frecați ușor cu o bilă de bumbac îmbibată în alcool. Oricum o ucizi, asigură-te că păstrezi căpușa. Dacă aveți febră, dureri de cap, erupții cutanate, greață sau gâtul înțepenit, veți dori să vizitați medicul dumneavoastră. Dacă puteți aduce căpușa care v-a mușcat la profesioniștii din domeniul medical, aceasta îi va ajuta la diagnostic.