Căpușele pot fi o problemă dureroasă cu care pisica se poate confrunta. Aflați mai jos cum să preveniți și să tratați căpușele de pisică.

Introducere la căpușele de pisică

Există două grupuri diferite de căpușe de care trebuie să fii atent, căpușele tari și căpușele moi. Căpușele de pisici tari arată adesea ca o semință de floarea soarelui; sunt, de asemenea, recunoscute prin scutul dur găsit chiar în spatele părtilor lor bucale. Căpușele dure sunt tipul de căpușe pe care le veți găsi de obicei pe pisica dvs.

Căpușele moi sunt al doilea tip de grup de căpușe. În loc să arate ca o sămânță, aceste căpușe arată ca o stafidă. Aceste tipuri de căpușe nu se găsesc de obicei la pisici, deoarece tind să se hrănească cu alte animale, cum ar fi păsări sau lilieci.

Ce sunt căpușele de pisică?

Căpușele sunt un fel de parazit. Căpușele mușcă sub pielea unei pisici și aspiră sângele înapoi în corpul lor. Căpușele nehrănite sunt mici, au opt picioare și pot fi negre, maro, roșii sau bronzate, dar odată ce se atașează de pisica ta, se pot umfla până la dimensiunea unui bob de mazăre, pe măsură ce se umplu cu sânge. Căpușele de pisică sunt de fapt clasificate ca arahnide în loc de insecte, ceea ce reprezintă o diferență cheie între ele și purici. Căpușele pot transmite boala unui animal cu care se hrănește; așa că prevenirea căpușelor este o măsură importantă de luat atunci când aveți grijă de o felină.

Poate pisica mea să prindă căpușe?

Există o serie de moduri diferite în care pisica ta poate prinde căpușe. Primul și cel mai probabil provine de la alte animale. Pisicile interacționează adesea cu alte animale odată ce ies din casă. Căpușele își pot găsi drumul de la un animal pe pisica dvs. foarte ușor. Dacă sunteți îngrijorat de căpușele pisicii, vă sfătuim să nu lăsați mâncare în afara casei dvs., deoarece acest lucru poate încuraja alte animale să intre pe teritoriul pisicii dvs.

Dacă aveți tendința de a merge la plimbări în zone împădurite, căpușele ar putea să se atașeze cu ușurință de haine. Acest lucru se datorează faptului că tind să se agațe de vârful ramurilor și al firelor de iarbă, iar atunci când treceți pe lângă ele, se agață de texturi și de îmbrăcăminte. Acest lucru înseamnă că și pisicile de interior sunt în pericol de a lua căpușe, deci dacă pisica ta călătorește pe afara sau nu prevenirea căpușelor este totuși ceva de care ar trebui să fii conștient.

O altă modalitate prin care pisica ta poate lua căpușe este prin explorarea afară. Căpușele pot supraviețui afară atunci când nu sunt pe o gazdă. Se pot agăța la fel de ușor de blana unei pisici pe cât pot de îmbrăcămintea ta.

Cum văd căpușe pe pisica mea?

Căpușele de pisică sunt suficient de mari pentru a fi vizibile, mai ales dacă au mușcat deja – atunci pot arăta ca niște veruci mici, iar la o inspecție mai atentă le puteți vedea și picioarele.

De obicei, le veți găsi în jurul capului și gâtului pisicii. Dacă doriți să verificați dacă există căpușe, despicați blana pisicii și treceți degetele de-a lungul pielii lor. Mușcăturile de căpușe pot provoca, de asemenea, iritații și roșeață, pe care este posibil să le vedeți.

Care sunt pericolele pentru pisica mea din cauza căpușelor ?

Căpușele pot fi o problemă foarte periculoasă pentru pisici. Acest lucru se datorează faptului că unele căpușe poartă boli atunci când se hrănesc. Una dintre aceste boli pe care căpușele le pot transporta este „febra Q”. Dacă o pisică contacteaza această boală, aceasta poate începe să prezinte câteva dintre următoarele simptome:

  • Febră
  • Anorexie
  • Depresie
  • Avorturi spontane
  • Ocazional convulsii (deși acest lucru nu este foarte frecvent)

O altă boală pe care o transportă căpușele este Ehrlichioza. Odată ce o pisică contractă această boală, pot începe să se manifeste o serie de simptome. Aceste simptome includ vărsături, diaree, glande umflate, letargie, anorexie, articulații umflate, lăcimare din ochi și multe altele.

Cum tratez căpușele pisicii mele?

Nu scoateți niciodată o căpușă din pielea pisicii dvs. deoarece puteți ajunge să lăsați partea bucală în urmă, ceea ce ar putea provoca o infecție sau inflamație. În schimb, cereți medicului veterinar să vă ofere un instrument special de îndepărtare a căpușelor care vă va scăpa și de parțile bucale și rugați-l să vă arate cum să îl utilizați. În felul asta te asiguri că nu rămâne nimic în urma pielii pisicii tale. Dacă totuși credeți că ar putea exista vreo problemă, discutați cu medicul veterinar care vă va putea sfătui în continuare.

Unele produse pentru purici ucid, de asemenea și căpușele, în timp ce altele oferă o protecție suplimentară împotriva acestora, deși vor avea nevoie de o aplicare mai frecventă decât de obicei. Dacă sunteți interesat să aflați ce tip de metode de prevenire a puricilor și căpușelor există, vizitați medicul veterinar.