Un mit comun este că bicarbonatul de sodiu funcționează pentru a ucide ploșnițele patului deshidratându-le. Acest lucru nu este întotdeauna dovedit că funcționează și este rareori suficient de puternic pentru a controla o întreagă infestare.

Oamenii folosesc adesea bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de problemele cu ploșnitele de pat. Bicarbonatul de sodiu poate funcționa în următoarele moduri:

  • Împrăștiați bicarbonat de sodiu în jurul punctelor de infestare, cum ar fi salteaua și înconjurul patului.
  • După câteva zile, aspirați bicarbonatul de sodiu și repetați procesul.
  • Deși acest lucru poate funcționa ocazional, nu va scăpa de o infestare întreagă.

Ce face bicarbonatul de sodiu ploșnițelor de pat?

Fără discuție, nu există nicio dovadă că bicarbonatul de sodiu este o modalitate complet eficientă de a scăpa de ploșnițele de apartament. Teoria din spatele acestui lucru este că, deoarece bicarbonatul de sodiu se descompune atunci când intră în contact cu apa, funcționează pentru a deshidrata corpul unei ploșnițe. Se presupune că bicarbonatul de sodiu absoarbe fluidele groase care se găsesc pe exoscheletul lor, făcându-le să se deshidrateze. Se spune, de asemenea, că micile granule de bicarbonat de sodiu provoacă sângerări interne ploșnițelor. Este important să rețineți că bicarbonatul de sodiu nu va eradica o infestare.

Alte soluții comune din casă pentru ploșnițe

O simplă căutare pe internet vă va oferi multe modalități care se presupun că ar funcționa pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Dar oare chiar funcționează? Deși persoanele infestate pot avea diferite grade de succes în uciderea gândacilor de pat, a scăpa de o infestare necesită tratament special. Puteți citi mai multe despre cum să scăpați singuri de ploșnițe în urmatorul articol . O problemă cu ploșnițele trebuie tratată rapid și eficient pentru a nu se extinde.