Sunteți gata să aflați cum? Iată cum puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a ucide furnicile.

În natură, furnicile pot fi destul de fascinante de privit. La urma urmei, o furnică mică poate purta de până la 50 de ori greutatea corporală! Dar când sunt în bucătăria ta, nu sunt altceva decât o pacoste.

Indiferent dacă păstrați o casă imaculată sau aveți tendința de a fi un pic dezordonat, este ușor pentru furnici să își găsească drumul în interior. Dar este la fel de ușor să scapi de ele – și nici măcar nu trebuie să folosești substanțe chimice sau pesticide dure pentru ao face.

Puteți scăpa o dată pentru totdeauna de problema furnicilor cu un ingredient de uz casnic simplu pe care probabil îl aveți deja în cămară: bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu ucide furnicile?

În timp ce bicarbonatul de sodiu singur poate ucide furnicile, trebuie să-l amestecați cu zahăr pudră pentru a-l face să funcționeze.

De ce? Deoarece întregul concept de a le ucide cu bicarbonat de sodiu depinde de furnicile care sunt atrase de el. Bicarbonatul de sodiu singur nu le va va atrage. Dar, când îl amesteci cu niște zahăr, ai un mod sigur de a atrage furnicile acolo unde le dorești.

Știința din spatele uciderii furnicilor cu bicarbonat de sodiu

Nu sunteți convins că ceva la fel de simplu precum bicarbonatul de sodiu vă poate vindeca problema furnicilor? Există unele dovezi științifice care susțin această teorie.

Bicarbonatul de sodiu modifică echilibrul pH-ului corpului. Deși este bine pentru oameni, la furnici este mortal.

Iată cum funcționează:

Când furnicile mănâncă bicarbonat de sodiu, acesta reacționează cu substanțele chimice digestive ale furnicii și produce dioxid de carbon. Unele teorii pe internet spun că bicarbonatul de sodiu va face furnicile să explodeze. Deși nu știm asta cu siguranță, știm că le usucă trupurile pentru a le ucide.

Pentru a înțelege modul în care metoda bicarbonatului de sodiu poate fi eficientă, gândiți-vă doar la modul în care trăiesc și se comportă furnicile. Furnicile trăiesc în colonii și diferite furnici au roluri diferite de jucat. Unele furnici au grijă de ouă după ce furnica regină le depune, în timp ce altele au sarcina să iasă și să colecteze alimente.

Furnicile muncitoare care ies să găsească mâncare aduc acea mâncare înapoi în colonie pentru a hrăni celelalte furnici. Așadar, atunci când îți iau amestecul de bicarbonat de sodiu și îl duc înapoi la cuib, ei ajută de fapt să omoare toate celelalte furnici din colonia lor.

Dacă ești norocos, o vor ucide pe regină. Odată ce furnica regină este moartă, nu va mai trebui să vă confruntați cu alte infestări (cel puțin nu din acea colonie).

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu pentru a ucide furnicile


Sunteți gata să puneți capăt odată pentru totdeauna acelor furnici? Iată cum să amestecați preparatul de bicarbonat de sodiu:

  • Luați părți egale bicarbonat de sodiu și zahăr pudră.
  • Se amestecă împreună.
  • Se toarnă într-un recipient de adâncime mică (ca un capac de borcan).
  • Așezați containerul aproape de locul în care le vedeți (sau ați văzut) acele furnici enervante.

Dacă nu aveți un astfel de recipient de utilizat, puteți presăra amestecul direct pe podea, blat sau pervazul ferestrei.

Puteți adăuga, de asemenea, un pic de apă pentru a face o pastă. Dacă știți că furnicile vin printr-o anumită fisură în perete, adăugați pasta la baza acelei fisuri, astfel încât să nu mai poată intra furnici.

Avantajele utilizării bicarbonatului de sodiu pentru a ucide furnicile

De ce este bicarbonatul de sodiu o alternativă mai bună la pesticide și la repelenții pentru insecte? În primul rând, este netoxic.

Bicarbonatul de sodiu este natural și este perfect sigur pentru uz și consum uman. Este un ingredient obișnuit în rețetele de copt și este utilizat și în pasta de dinți. Este sigur pentru oameni să-l atingă și să-l ingereze.

Ai bebeluși sau copii mici acasă? Nu vor suferi niciun rău în atingerea bicarbonatului de sodiu. Pe de altă parte, pesticidele și spray-urile toxice împotriva insectelor pot fi extrem de dăunătoare pentru cei mici.

Un alt motiv pentru care ne place această metodă este pentru că este foarte simplu de realizat. Probabil că aveți deja ingredientele în cămara de bucătărie. În caz contrar, puteți cumpăra o cutie mică de bicarbonat de sodiu din orice magazin alimentar.

Când vine vorba de zahăr, este esențial să folosiți zahăr pudră (zahăr de cofetărie). Nu schimbați acest lucru cu zahăr granulat.

De ce? Deoarece zahărul pudră și bicarbonatul de sodiu au același aspect și textură. Furnicile nu vor putea face distincția între cele două, așa că probabil vor primi puțin zahăr și puțin bicarbonat de sodiu cu fiecare mușcătură.

Furnicile au murit … Acum ce?

După ce ați scăpat de furnici, încercați să determinați pe unde pătrundeau. Dacă puteți identifica o crăpătură în perete sau o gaură într-o fereastră, sigilați-o astfel încât să nu se mai poată întoarce!

Furnicile își pot găsi drumul în orice casă, dar cu cât ești mai curat (inclusiv căminul tău), cu atât este mai puțin probabil să pătrundă în spațiul tău. Păstrați blaturile de bucătărie, ferestrele și podelele fără alimente și pesmet. Cu cât furnizați mai puține surse de hrană, cu atât casa dvs. va fi mai puțin dorită pentru viitoarele furnici!

Dacă aveți o problemă constantă de furnici afară, mai puteți face un alt lucru pentru a ține la distanță aceste infestări. Puneți o parte din amestecul de bicarbonat de sodiu și zahăr într-o cutie goală și plasați-o afară. Furnicile se vor târî în cutie pentru a ajunge și se vor târî imediat înapoi pentru a o duce la cuibul lor.

Metoda cutiei este o modalitate de a proteja animalele de companie mici sau alte animale din exterior. Deschiderea mică din cutie va face imposibil ca animalele să ajungă sau să fie afectate de acea solutie anti furnici furnici.

Daca ai nevoie de mai multe informații pentru a scăpa de furnici acest articol te poate ajuta.