CE SUNT ALBINELE NEGRE?

Ai văzut albine în jurul casei tale care nu arată precum culoarea tradițională neagră și galbenă a bondarilor? În schimb, sunt aproape complet negre? Aceste albine negre sunt albine de dulgher și, asemănător furnicilor de dulgher, pot fi deloc bune în jurul casei tale. Să aflăm puțin mai multe despre ele și despre cum poți evita orice probleme.

TIPURI DE ALBINE TÂMPRIE

Albinele dulgher sunt comune în Arizona; dar și pe teritoriul României. Cele pe care este cel mai probabil să le întâlniți sunt albina dulgher de munte și albina dulgher de vale.

Toate tipurile de albine dulgher arată similar. Sunt în mare parte negre, cu părți care arată lustruite sau metalice. La o inspecție mai atentă, veți găsi un pic galben în spatele gâtului albinei, dar de la distanță, acestea vor părea a fi negre cap coada. Albinele negre sunt, de asemenea, mai mari decât bondarii tipici. Acestea pot varia de la 8 mm la 25 mm în lungime, așa că dimensiunea lor ar trebui să le dea de gol.

Obiceiuri ale albinelor negre

Albinele negre ca acestea sunt solitare și nu au tendința de a se aduna și de a coloniza. În schimb, femela va „găuri” în arborele de yucca sau agave – și chiar în trunchiuri și lemne de foc. Ea își va depune ouăle, la aproximativ 10” adâncime în lemn. Într-un fel de cuib de cerc aproape perfect. După ce își depune ouăle, femela va aduna o minge de polen și rumeguș din săpătura ei pentru a umple gaura din lemn.

Ea continuă procesul, făcând mici compartimentări de ouă, toate separate de polen și rumeguș. Ea pleacă apoi. Pe măsură ce puii de albine negre ies, ei mănâncă din polen și pornesc să-și înceapă viața.

DAUNE PROVOCATE DE ALBINELE NEGRE

Deși nu sunt la fel de invazive precum furnicile dulgher sau termitele, albinele dulgher cauzează daune structurilor din lemn. Ei nu mănâncă lemnul. Albinele negre preferă lemnul vechi, nefinisat, dar vor găuri în lemn vopsit dacă vopseaua se ciobiește.

Una dintre aceste albine solitare nu ar fi o problemă. Dar adesea, femelele tinere se întorc acolo unde s-au născut și creează mai multe tuneluri pentru ouăle lor. Având suficient timp și cicluri de naștere, casa ta ar putea fi cu siguranță în pericol.

BENEFICIILE ALBINELOR NEGRE

Ca să nu crezi că albinele dulgher sunt doar despre a-ți face rău casei, amintește-ți că sunt, până la urmă, albine. Și albinele polenizează. Albinele negre nu sunt diferite. Odată cu supraabundența albinelor africanizate – și cât de activ le elimină oamenii – albinele dulgher pot avea multă muncă de polenizare în viitor.

Albinele negre sunt un polenizator primar în peisajul deșertic. Sunt rezistenti. Acest lucru este important nu numai pentru mediul nostru natal, ci și pentru comunitatea agricolă. Unii fermieri caută să atragă albinele dulgher pentru abilitățile lor naturale de polenizare.

CUM SCAP DE ALBINE NEGRE

Dacă nu sunteți fermier, este posibil să nu doriți să aveți de-a face cu albinele negre în jurul florilor, agavelor și cactusilor.

Nu sunteți dispus să aveți de-a face cu albinele dulgher? Sunați astăzi pentru a programa o inspecție și eliminarea problemei cu albinele negre.