Zilele mai lungi, vremea caldă și începutul verii îi determină pe din ce în ce mai mulți oameni să petreacă mai mult timp în aer liber.

Din păcate, există o insectă care adoră să strice aceste momente – țânțarii!

În mod surprinzător, precum și mușcăturile enervante pe care le provoacă aceste sugători de sânge, aceștia sunt de fapt un grup destul de impresionant de insecte.

Desigur, dacă vă confruntați cu prea multe mușcături de țânțari și doriți să le împiedicați să vă distrugă activitățile în aer liber, vă putem ajuta cu un plan profesional de tratament împotriva țânțarilor.

Iată 10 lucruri interesante despre țânțari pe care trebuie să le cunoașteți!

1.Doar țânțarii femele mușcă

Acest lucru vă poate surprinde și majoritatea oamenilor probabil presupun că toți țănțarii mușcă, dar nu, doar femelelor le place să ne folosească ca gustare gustoasă.

De ce mușcă țânțarii?
mușcătura țânțarilor

Tânțarii femele mușcă pentru a se hrăni cu sângele tău. Proteinele și alți compuși oferă țânțarilor un ospăț esențial pentru a-i ajuta să-și producă și să-și dezvolte ouăle.

2.Tantarii sunt cele mai mortale insecte din lume

Ei bine, vă poate șoca să aflați că sunt de fapt țânțari. De ce? Ei bine, este posibil să răspândească bolildăunătoare cu usurință.

Bolile țânțarilor

Țânțarii sunt cunoscuți ca „vectori” pentru mai multe boli dăunătoare, cum ar fi malaria, zika și dengue. Se crede că, în urma acestui fapt, țânțarii sunt responsabili pentru aproximativ 1 milion de decese pe an!

3.Țânțarii ar fi groaznici la Jocurile Olimpice ale Insectelor

Aceasta nu este doar o referință la îngrijorările din 2016 cu privire la Jocurile Olimpice de vară și la febra Zika. Aceasta este presupunere simpla. Dacă țânțarii ar intra la Jocurile Olimpice cu toate celelalte insecte, ce s-ar intampla?

În comparație cu alte insecte, cum ar fi muștele și viespile, țânțarii nu sunt cei mai puternici dintre zburători și sunt destul de înceți. Se estimează că aceste insecte mușcătoare pot zbura doar la viteze cuprinse între 1.5 și 2.5 km/h, așa că nu vă puteți aștepta ca acestea să bată recordul mondial de 100m al lui Usain Bolt în curând!

4.Țânțarii sunt mari fani ai Dirty Dancing

Este posibil să nu fie 100% exactă, deoarece nu am întrebat niciun țânțar care este filmul lor preferat, dar, la fel ca Jennifer Gray și Patrick Swayze în filmul de succes al anilor 80 Dirty Dancing, acestia au propriul lor dans unic de împerechere.

5.Țânțarii adoră CO2-ul

Țânțarii au un pic de dependență de aceste molecule. Dioxidul de carbon este unul dintre principalele moduri în care țânțarii își găsesc următoarea pradă. Folosesc un organ special numit palp maxilar pentru a urmări mirosul de CO2 eliberat din respirația noastră.

6.Există o mulțime de țânțari

O Multime!

Potrivit Asociației Americane de Control al Tânțarilor, există peste 3.000 de specii diferite de țânțari în întreaga lume.

7.Tantarii sunt lacomi

cat sange beau tantarii

Știm cu toții că țânțarilor le place să se bucure de câteva cocktail-uri cu sânge uman, dar știați că pot bea mai mult sânge decât pot studenții să bea alcool în timpul săptămânii de la începutul anului?

Studiile au arătat că țânțarii sunt capabili să bea de 3 ori greutatea corporală în sânge. Asta înseamnă destul de mult!

8.Țânțarii nu trăiesc mult

Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că un țânțar vă va bântui pentru totdeauna, provocând mușcături și mâncărime pentru eternitate. De ce? Ei bine, aceste insecte mușcătoare au o durată de viață foarte scurtă. Se estimează că țânțarii trăiesc mai puțin de 2 luni!

9.Țânțarii sunt foarte bătrâni

Țânțarii sunt la fel de vechi ca și dinozaurii, dovezi ale acestor insecte mușcătoare datând din perioada triasică!

Dacă ați văzut filmul Jurassic Park, aceasta nu vă surprinde, deoarece vă veți aminti că au folosit sângele găsit în țânțarii fosilizați pentru a clona creaturile infame pentru a umple parcul.

10.Țânțarii nu mușcă doar oamenii

Așadar, după ce ați citit numărul 6, s-ar putea să fiți un pic speriat din cauza numărului de țânțari, dar nu vă faceți griji, deoarece nu toți țânțarii doresc sânge uman. Unele specii preferă să-și consume cocktailurile de vineri seara de la alte animale, cum ar fi broaștele și păsările.

Dacă aveți îngrijorări cu privire la țânțarii din casa sau afacerea dvs., ne puteți contacta oricând.