Ce înseamnă când ai șoareci în casă?

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le verificați să vă dați seama de tipul de rozătoare pe care îl aveți acasă înainte de a apela la profesioniști. Este de exemplu doar un șoarece sau o infestare? Care este cauza intrării lor în casa ta (igienă deficitară, hrană disponibilă etc.)?

Dimensiunea populației de rozătoare

Anumite semne pot indica, de asemenea, dimensiunea unei populații. Dacă rozătoarele sunt văzute noaptea, dar niciodată în timpul zilei, populația probabil nu a devenit prea mare și poate fi controlată cu capcane și momeli. Dacă observați rozătoare în timpul zilei, numeroase excremente proaspete sau noi semne de ronțăire, este probabil că populația a devenit destul de mare și ar putea necesita servicii profesionale.

Căutați aceste semne de soareci in casa care vă vor ajuta să determinați dacă aveți o infestare curentă sau anterioară:

Vedeți excremente de rozătoare

Excrementele proaspete sunt întunecate și umede. Pe măsură ce excrementele îmbătrânesc, acestea se usucă și devin bătrâne și gri și se vor sfărâma ușor dacă sunt atinse. Excrementele sunt cel mai probabil găsite în apropierea pachetelor cu alimente, în sertare sau dulapuri, sub chiuvete, în zone ascunse și de-a lungul pistelor de rozătoare. Veți găsi cel mai mare număr de excremente în zone în care rozătoarele se cuibăresc sau se hrănesc, așa că inspectați zona pentru a determina dacă există încă o infestare activă (sau nouă).

Găsiți obiecte roase, morfolite, rumegate

Spre deosebire de deșeuri, urmele mai noi de ronțăire vor avea o culoare mai deschisă și vor deveni mai întunecate pe măsură ce îmbătrânesc. Acestea se găsesc adesea pe ambalajele pentru alimente sau în structura casei în sine. O modalitate de a determina vârsta este să comparați o marcă roșie pe care tocmai ați observat-o cu cele dintr-un material similar despre care știți că sunt mai vechi. Dacă semnele nou găsite au o culoare mai deschisă, ar putea fi o indicație a unei infestări continue. Semnele pot indica, de asemenea, dacă aveți șobolani sau șoareci; urme mai mari de ronțăire vor fi produse de dinții mai mari ai șobolanilor. Astfel, dacă ați avut o infestare cu șoareci, dar vedeți acum semne mai mari de ronțăială, este posibil să aveți acum șobolani.

Există un miros urât

Pisicile și câinii (sau chiar un șobolan sau șoarecele de companie) pot deveni activi și excitați în zonele în care sunt prezenți rozătoarele. Acesta este un rezultat al mirosului rozătoarelor și este cel mai probabil să apară atunci când rozătoarele au intrat recent într-o structură ceea ce poate duce la o alta semnificatie de soareci sau sobolani in casa. Dacă vă vedeți animalul de companie zburând într-o zonă în care anterior nu avusese interes, luați o lanternă și examinați zona pentru șobolani sau șoareci. Dacă o infestare este mare, puteți detecta, de asemenea, un miros învechit care provine din zone ascunse, indicând o infestare activă.

Există piste și căi de acces

Dacă rozătoarele sunt active în prezent în sau în jurul casei dvs., pistele și urmele lor sunt probabil diferite, devenind mai slabe pe măsură ce trece timpul. Pistele sau caile de acces sunt cel mai ușor de detectat cu o lanternă sau o lumină fosforescenta ținută într-un unghi față de zona suspectată. Este posibil să vedeți urme de pete, urme de picioare, pete de urină sau excremente.

Dacă bănuiți că o zonă este frecventată de rozătoare, încercați să plasați acolo un strat foarte subțire de făină sau pulbere pentru bebeluși. Dacă rozătoarele sunt active, este posibil să le vedeți urmele în pulbere.

Găsești cuiburi

Rozătoarele vor folosi materiale precum hârtie mărunțită, țesături sau materii vegetale uscate pentru a-și face cuiburile. Dacă aceste zone se găsesc și prezintă oricare dintre celelalte semne ale prezenței actuale (excremente proaspete, roșeață, miros sau urme), este probabil că există încă o infestare în casa ta.

Semne de rozătoare în curtea ta

Rozătoarele sunt atrase de grămezi de gunoi, deșeuri organice etc., atât pentru hrană, cât și pentru cuibărit. Dacă acestea sunt prezente în apropierea casei sau a structurii, inspectați-le pentru a detecta semne de soareci. Dacă nu există nici o indicație a rozătoarelor, este probabil că nici aceștia nu vin în casa ta. Dar dacă aveți astfel de grămezi prezente, eliminarea acestora vă poate ajuta să vă protejați rozătoarele de acasă și să preveniți viitoarele probleme de rozătoare.

În cazul în care doriți să aflați mai multe despre șobolani sau șoareci în casă, pereți sau în curtea ta și cum să-i combați singur atunci acest articol te-ar putea ajuta.