Pe locul doi, pe langa om, cel mai popular mamifer prezent in oras sunt soarecii. Mirosul lor dezvoltat ii face sa devina intrusii casei tale, dar exista cateva odoruri care ii respinge categoric. Ce mirosuri ii alunga pe soareci? Citeste in continuare articolul pentru a afla.

…daca nici una din solutiile de mai jos nu va surad puteti incerca otrava pentru sobolani eficienta din subsolul articolului…

Amoniac

Amoniacul este un miros care ii face pe sobolani sa nu se mai intoarca. Motivul pentru care amoniacul este crezut ca functioneaza atat de bine este pentru ca soricelul recunoaste acest miros ca pe cel al urinei pradatorilor lui.

Cercetatorii in schimb au depistat faptul ca amoniacul nu are nici un efect asupra lor. Chiar si doze foarte mari au aratat un efect minim asupra lor. Nu va recomandam sa il folositi, in special in concentratii mari. Fiind un gaz concentrat, amoniacul poate cauza efecte secundare grave. Asta poate include, arsuri de piele, deteriorarea ochilor, inflamarea cailor respiratorii si chiar moartea.

Naftalina

naftalina pentru sobolani

Aceasta chimicala solida, cristalina si cu miros specific patrunzator poate afecta sanatatea in cazul in care este inhalata excesiv. Printre aceste efecte se pot numara de asemenea deteriorarea rinichilor si a ficatului. Cercetatorii au incercat sa determine daca aceste efecte dramatice se produc si la sobolani. Rezultatele au aratat ca expunerea la naftalina cauzau deteriorarea tesutului respirator ca si inflamarea plamanilor. Naftalina, desi se presupune a fi eficienta in aceasta situatie, poate uneori sa va agraveze probleme de sanatate.

Pudra Sau Ulei De Chili

pudra ulei chili sobolani

Uleiul de chili este un ingredient cunoscut pentru a cauza iritatii atunci cand este inhalat sau mancat. Este crezut ca, aceste efecte sunt indeajuns pentru a indeparta soriceii. Studiul cercetatorilor a revelat ca, intradevar, pudra de chilli ii face pe sobolani sa nu se mai intoarca la momeala, dar aceasta nu este deloc practica in viata de zi cu zi. Experimentele create intr-un mediu controlat favorizeaza genul acesta de rezultate, asa ca, nu depindeti de aceasta solutie pentru a scapa de soareci in casa.

Uleiul De Menta

ulei de menta sobolani

Menta este adeseori recomandata ca una din solutii pentru a scapa de sobolani. Ca si alte uleiuri esentiale, cel de menta a reusit sa aiba rezultate variate asupra animalelor salbatice. Rezultatele depind adesea de formulatie, concentratie si frecventa. De exemplu uleiul de menta a produs rezultate mai bune atunci cand a fost aplicat zilnic si in doze foarte mari. Dar in acelasi timp, aceste concentratii mari de ulei au produs si iritatii la nivelul pielii si al gatului.

In cazul in care aveti soareci in peretii casei sau prin jurul acesteia solutiile enumerate mai devreme sunt departe de a ii captura. Studiile au aratat ca aceastea nu sunt decat mituri preluate din strabuni. Dintre toate mamiferele sobolanii si soriceii sunt cei mai duri. Caracteristicile care ne determina sa spunem asta sunt: atleticism crescut, cataratori abili si pot mirosi la fel de bine ca un caine sau urs.

…dar ce ii atrage pe sobolani in casa ta?

Sunt doua mari aspecte pe care sobolanii le cauta: mancare si adapost. Daca nu ai grija de caminul tau si lasi resturi de mancare pe podea sau pe mese, rozatoarele vor simti asta si se vor stabiil in perimetru.

Deasemenea acestia au nevoie de adapost, in special in perioada de iarna sau pentru a-si creste puii. O casa calduroasa cu multe ascunzisuri e perfecta, dar una neingrijita este si mai si.

Sobolanii se pot strecura prin spatii nu mai mici de 2CM in diametru, iar orice astfel de spatiu poate deveni poarta catre caminul tau.

otrava pentru sobolani eficienta

Care sunt semnele care ai sobolani in casa?

 • mirosul puternic de ‘amoniac’, provenit de la urina si fecalele lor
 • sunete de rontaiala – rozatoarele trebuie sa-si tina dintii incisivi scurti, iar de aceea sunt nevoiti sa roada constant
 • semne de muscaturi
 • fecale – acestea au o lungime de 12mm si sunt inguste la un capatfecale sobolani soareci
 • ghemuri de par – soriceii si sobolanii lasa par prin locurile des frecventate

Ce probleme pot cauza soarecii si sobolanii?

Problemele cauzate variaza de la deteriorarea mobilei, sustragerea mancarii si ,cea mai grava dintre toate, deteriorarea izolatiei firelor electrice. Firele electrice prost izolate pot duce la scurt circuite care pot aprinde focul, creand un prejudiciu si mai mare.

…care este metoda cea mai eficienta de a scapa de sobolani..

Va recomandam urmatorul produs care, pentru noi, a dat rezultate multumitoare. Inainte de a cumpara cea mai buna otrava pentru sobolani va propunem sa aveti urmatoarele aspecte in ordine:

 • Sigileaza bine interiorul casei tale fata de exterior (fundatia)
 • Nu lasa usa garajului deschisa mai mult decat este nevoie
 • Sigilati-va pragurile usilor
 • Asigurati-va ca acoperisul nu este in contact direct cu ramurile copacilor
 • Nu stivuiti lemne de foc pe casa
 • Pastrati o curte si o casa curata

mirosuri care alunga soarecii

In cazul in care alegeti sa folositi otrava pentru a-i combate va recomandam si un alt aspect foarte important. La primul semn de miros de putrefactie este nevoie sa sunati la o firma specializata de deseuri biologice. Angajatii va vor ajuta sa scapati de cadavrele soarecilor si de a mentine o igiena corespunzatoare in jurul si in locuinta dumneavoastra.

Te simti creativ? Ti-am pregatit acest articol cu 5 idei creative pentru a scapa de sobolani.