Ce surse alimentare si mirosuri atrag soarecii si sobolanii?

Dintre toți membrii regatului rozătoarelor, șobolanii și șoarecii sunt printre cei mai adaptabili în ceea ce privește habitatul și dieta. De aceea, în mare parte, au reușit să fie o pacoste persistentă din zorii omenirii. Problema constă în faptul că șoarecii și șobolanii vor mânca aproape orice mănâncă oamenii și sunt fericiți să coexiste cu noi în aproape fiecare mediu.

Dacă un șoarece a cuibărit în împrejurimile dvs., s-ar putea să vă întrebați: „Ce mănâncă șoarecii odată ce sunt în casa mea?” Alternativ, dacă ați suspectat activitate de rozătoare în afara casei dvs., v-ați putea întreba ce atrage șobolanii și șoarecii într-o casă. Răspunsurile sunt în jurul nostru, uitați-vă doar la chiuveta de vase murdare, la gunoiul care se revarsă afară sau la grămada de frunze suflate de vânt din colțul îndepărtat al curții. Indiferent dacă suntem dispuși să recunoaștem sau nu, oamenii continuă să ofere adăpost, protecție și hrană acestor animale.

Ce alimente atrag șoarecii și șobolanii

Șobolanii și șoarecii pot mânca mult în viața lor scurtă. Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că, în ciuda tuturor ronțăiturilor, stomacul unui șobolan are aproximativ jumătate din mărimea unui deget mare uman. Șobolanii femele adulți cântăresc aproximativ 225 de grame, iar masculii cântăresc până la 267 de grame. Ca urmare, pot mânca aproximativ 15-20 de grame pe zi. Cu ce ​​își umplu burțile de rozătoare? O varietate de comestibile:

Fructe – Din toate alimentele pe care rozătoarele le consumă, primele două iubiri ale lor sunt în general fructele și cele de pădure. În sălbăticie, șobolanii și șoarecii consumă aceste alimente cu orice ocazie. Prin urmare, tufișurile de zmeură și mure – precum și mărul și parul – pot servi drept magneți pentru animale. Când fructele și cele de padure neconsumate sunt lăsate să putrezească pe tufișurile sau copacii lor sau lăsate în coșuri de gunoi neacoperite, aceste rozătoare sunt atrase de mirosul dulceag. Acest lucru poate duce în cele din urmă la infestări de proprietăți rezidențiale. Mirosul căpșunilor reprezintă, de asemenea, un lucru care ii atrage pe șobolani.

Nuci – Toate rozătoarele adoră nucile, de la arahide / unt de arahide și nuci până la migdale și alune. De fapt, aproape orice nucă poate servi ca hrană amplă pentru șobolani și șoareci. Ca atare, aceste surse de energie bogate în proteine ​​sunt întotdeauna preferate.

Plante – Oamenii se întreabă adesea: „Șoarecii mănâncă plante?” Raspunsul este da. Rozătoarele se hrănesc cu flora din împrejurimile lor. În timp ce unele dintre plantele mai mari sunt mai susceptibile de a fi abordate de către rozătoare mai mari, șobolanii și șoarecii vor consuma aproape orice lucru care le începe între dinți. În ceea ce privește creșterea naturală care înconjoară majoritatea caselor, șobolanii și șoarecii se știu că ciugulesc totul, de la iarbă și buruieni la crenguțe mici și bucăți de scoarță. Semințele de plante sunt un alt aliment preferat pentru aceste animale.

Boabe și semințe – Unul dintre cele mai naturale alimente pentru șobolani și șoareci sunt boabele și semințele, indiferent dacă au fost depozitate pentru utilizare ulterioară sau rămân atașate la o plantă. În mediile agricole, șoarecii și șobolanii sunt atrași de coșurile de depozitare a cerealelor și de câmpurile agricole înainte de recoltare. Într-un cadru mai suburban, ei pot căuta semințe gustoase, cum ar fi ovăzul, din cămară, pat de flori sau grădină. De asemenea, pot face raiduri în containerele cu semințe de păsări, se pot strecura în magazii în care ați depozitat semințe de iarbă sau se pot aventura într-un dulap pentru ingrediente de gătit și copt neprotejate.

Carne – Consumul de carne printre rozătoare tinde să varieze între fiecare specie. Deși preferă semințele, boabele și fructele, majoritatea speciilor de șoareci sunt creaturi omnivore care vor mânca carne dacă se va oferi ocazia. Șobolanii sunt consumatori de carne mai avizi și vor consuma toate tipurile de pește putred, păsări de curte și carne roșie. În cea mai mare parte, această carne este recuperată oriunde pot găsi alimente aruncate, cum ar fi tomberoane, coșuri de gunoi sau dezbrăcate de pe carosabil. Cu toate acestea, trebuie clarificat faptul că șobolanii și șoarecii nu vânează carne. Pur și simplu mănâncă orice carne găsesc.

Resturi de gunoi– Indiferent de reziduurile aruncate de oameni, o mare parte din ele sunt o mină de aur în mintea șobolanilor și șoarecilor. Mâncărurile de toate felurile sunt țintele principale ale scufundărilor la tomberon de catre rozătoare, în special pâinea, brânza, carnea, fructele și legumele aruncate.

Hrană pentru animale de companie – Dacă este suficient de bună pentru câinele sau pisica dvs., este suficient pentru șobolanii și șoarecii din cartierul dvs. Nici ei nu se vor limita la hrana pentru pisici și câini. Așteptați-vă șoarecii și șobolanii să fie interesați de tot ceea ce hrăniți orice alt animal, inclusiv cereale, semințe, fân, alimente pentru pești și așa mai departe.

Produse alimentare și subproduse de origine animală – Simplul gust sau miros de mâncare este adesea suficient pentru ca un rozătore flămândă să facă un test de ronțăit asupra unui astfel de obiect. Dacă gustul sau mirosul sunt suficient de puternice rozătoarea disperată va continua să-l roadă.

Sărat și dulce – Două dintre cele mai mari atracții pentru rozătoare sunt deliciile sărate și dulci, pe care le vor consuma cât mai mult posibil din surse alimentare și nealimentare. Produsele obișnuite, cum ar fi pastrama de vita, gumă sau ciocolată, atrag șoareci cu un conținut ridicat de zahăr și proteine.

În cazul în care te confrunți cu șobolani sau șoareci și vrei să scapi de ei următorul articol vă va îndreapta către soluția definitivă.